Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päijät-Sote väläytti rajoitusten purkua, päätöksiä on luvassa aikaisintaan ensi viikolla

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on alkanut varautua koronarajoitusten purkamiseen. Toistaiseksi ne pysyvät kuitenkin ennallaan.

Koronan aiheuttama sairaalahoidon tarve on Päijät-Soten alueella tasaantunut tällä viikolla, mutta se on edelleen suuri. Epidemia etenee eri puolilla maata eri tahtiin ja Päijät-Soten alueen arvioidaan seuraavan pääkaupunkiseutua epidemian kulussa 1–2 viikon viiveellä.

Keskiviikkona kokoontuneen alueellisen koronayhteistyöryhmän arvion mukaan rajoitusten jatkaminen on vielä välttämätöntä. Alueella valmistaudutaan kuitenkin rajoitusten keventämiseen, jos tilanne kehittyy suotuisasti lähipäivien aikana. Rajoitusten jatkoa arvioidaan viimeistään ensi viikolla.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan alueella on suljettu muun muassa harrastus- ja virkistystiloja 9. helmikuuta saakka. Tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Esimerkiksi kauppoja, kirjastoja ja museoita velvoittava päätös lähikontaktien vähentämisestä tila- ja asiakaspaikkajärjestelyin on voimassa 19. helmikuuta asti. Kokoontumisrajoitukset ovat Päijät-Soten alueella voimassa niin ikään 19. helmikuuta asti. Sisätiloissa voidaan järjestää korkeintaan 10 henkilön ja ulkona 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Koronapassia ei voi tällä hetkellä käyttää vaihtoehtona rajoituksille.