Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Rakentamistyöt Hartolan ja Oravakivensalmen välillä etenevät aikataulussaan – työmaa on vilkkaimmillaan tulevana kesänä

Rakentamistyöt Nelostiellä Hartolan ja Oravakivensalmen välillä etenevät aikataulussa, tiedottaa Väylävirasto. Rakentaminen on vilkkaimmillaan tulevana kesänä.

– Tietä parannetaan nykyisiä vaatimuksia vastaavaksi 12 kilometrin matkalta. Uudelle tielinjaukselle rakennetaan uusi keskikaiteellinen ohituskaistaosuus. Lisäksi rakennetaan uutta melusuojausta sekä pohjavesisuojaus noin yhdeksän kilometrin osuudelle, kertoo projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen Väyläviraston tiedotteessa.

Kesän ja syksyn aikana urakka-alueella kaivettiin yhteensä yli puoli miljoonaa kuutiota maa-ainesta, jota pystytään hyödyntämään esimerkiksi tien penkereissä ja meluvalleissa. Syksyllä aloitettiin myös pohjavesisuojauksen rakentaminen sekä maatyöt kuivatusjärjestelmien ja valaistuksen osalta.

Koitintien että Valittulantien liittymien parantaminen saatiin pääosin valmiiksi viime vuoden aikana.

– Kehitimme yhteistyössä urakoitsijan kanssa vuonna 2009 laadittua tiesuunnitelmaa tämän päivän suunnittelu- ja rakentamisohjeiden tasolle. Konkreettisesti se näkyy esimerkiksi pohjavesisuojauksessa, josta tulee rakenteeltaan alkuperäistä suunnitelmaa toimivampi ja materiaalivalinnoiltaan laadukkaampi, Hämäläinen toteaa.

Nelostien liittymä- ja rinnakkaistieratkaisujen kehittämiseksi ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi on laadittu erillinen tiesuunnitelma. Asukkaat ja muut sidosryhmät saivat osallistua tiesuunnitelman valmisteluun.

Tiesuunnitelma Vuorenkyläntien ja Oravakivensalmen välisistä liittymäjärjestelyistä oli nähtävillä joulu–tammikuussa, ja se etenee seuraavaksi Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin hyväksyttäväksi. Hyväksymisesityksessä ely-keskus esittää vastineensa saatuihin lausuntoihin ja mahdollisiin muistutuksiin.

Kevättalvella työskennellään muun muassa johtosiirtojen, tiealueen kuivatuksen sekä valtatien tierakenteen levitysten parissa. Työt pääsevät kunnolla vauhtiin, kun talviolosuhteet hellittävät.

Tulevan kesäkauden aikana parannetaan Keskustien ja Vuorenkyläntien liittymiä ja viimeistellään Koitintien ja Valittulantien liittymät.

– Lisäksi tavoitteena on, että kaikki pohjavesisuojausrakenteet valmistuvat syksyyn mennessä, jotta luiskien verhoilut ja vihertyöt olisi mahdollista aloittaa vielä vuoden 2022 loppupuolella. Nelostien ja yksityisteiden rakentamistöitä tehdään läpi kesän ja pitkälle syksyyn niin kauan kuin säät sallivat, Hämäläinen jatkaa.

Tulevana kesänä aloitetaan myös päällystystyöt sekä jatketaan valaistustöitä ja asennetaan liikenteenohjauslaitteita. Hanke valmistuu syksyllä 2023. Rakennustöistä vastaa GRK Infra.

Pohjavesisuojauksen rakentaminen haittaa jonkin verran liikennettä erityisesti ensi kesänä, jolloin muutamassa kohdassa urakka-aluetta on käytössä vain yksi kaista. Väyläviraston mukaan poikkeusjärjestelyjen kesto pidetään mahdollisimman lyhyenä, ja työt pyritään ajoittamaan mahdollisuuksien mukaan hiljaisen liikenteen aikaan.