Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Padasjoen kunnanjohtaja Petri Koivula irtisanoutui – taustalla arvot, perhe ja halu palata yrityselämään

Padasjoen kunnanjohtaja Petri Koivula irtisanoutui tehtävästään maanantaina.

Koivula kertoi illalla Facebookissa pohtineensa asiaa pitkään, puolitoista vuotta. Päätöksen taustalla hän kertoo olleen kolme syytä: henkilökohtaiset arvot, perhetilanne ja hänen perheensä omistamien yritysten tilanne.

– Omia arvojani, joiden mukaan olen myös nykyisessä työssäni toiminut, ovat muiden henkilöiden arvostus ja kaikkien ihmisten tasapuolinen sekä oikeudenmukainen kohtelu. Mielestäni kuntaa on johdettava kannustavassa hengessä, Koivula kirjoittaa.

Koivula kertoo näkevänsä kuntaorganisaation kunnan työntekijöiden ja luottamusmiesten yhdessä muodostamana joukkueena, jossa jokainen joukkueen jäsen ymmärtää roolinsa ja jossa on yksi operatiivinen kapteeni.

Perheeseen viitatessaan Koivula kertoo kahdella paikkakunnalla asumisen olevan haastavaa.

– Olemme perhekeskeisiä, ja sen on erillään asuminen tehnyt entistäkin selvemmäksi.

Koivula valittiin Padasjoen johtoon keväällä 2019. Hän sanoo olleensa tuolloin hyvin optimistinen kunnan kehittämismahdollisuuksien suhteen.

– Voi olla, että yritysmaailmassa työskentely sopii kuitenkin luonteelleni paremmin. Perheemme omistamien ja osaomistamien yritysten elinkaaret ovat tällä hetkellä kasvuvaiheessa. Tämä tarkoittaa yritysten kehittymisen kannalta sitä, että joko palkkaamme ulkopuolisia ihmisiä lisää tai kasvatamme omaa työpanostamme. Olemme nyt päätyneet jälkimmäiseen vaihtoehtoon, Koivula valottaa maanantaisen päätöksensä taustoja.

– Mielessäni tulee säilymään hyvät hetket Päijät-Hämeessä ja mielelläni käyn täällä jatkossakin, Koivula viestittää.