Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen leipomokiinteistö sai uuden vuokralaisen – Potential Foods aloittaa tuotannon Hartolassa

Yhtiö rekrytoi kuluvan kevään aikana alkavaa tuotantoa varten viidestä kuuteen henkilöä.

Hartolan kunnan kiinteistöyhtiö Vasallin teollisuustila Nelostien varrella on saanut uuden vuokralaisen.

Kansainväliseen kasvuun tähtäävän, vatsaystävällisiä urheiluravinteita valmistavan Potential Foodsin tuotantolinjasto käynnistyy Kustaantiellä kuluvan kevään aikana. Alkuvaiheessa yrityksen on tarkoitus rekrytoida kolme henkilöä tuotantoon ja 2–3 henkilöä muihin tehtäviin.

Vasallin toimitusjohtaja Lea Raitala kertoo, että Hartolassa ollaan erittäin iloisia yrityksen sijoittumisesta kuntaan. Kustaantien kiinteistö jäi tyhjilleen vuonna 2019 Vuohelan Herkun siirrettyä toimintansa Lahteen.

– Kustaantien kiinteistössä toimii tällä hetkellä muun muassa Kakra-kauraleipomo, jonka viereen sijoittuvat Potential Foodsin tuotantotilat. Kiinteistö on niin suuri, että siinä olisi tilat vielä kolmannellekin vastaavan kokoiselle toimijalle, Raitala vinkkaa Lahden Seudun Kehitys Ladecin tiedotteessa.

Raitala kertoo, että Potential Foodsille pyritään etsimään heidän toimintaansa tukevia kumppaneita esimerkiksi marja- ja hedelmämäskin valmistajista.

Petteri Kankkusen perustaman Potential Foodsin taloudesta ja operatiivisen toiminnan kehittämisestä vastaavan Markus Salin mukaan uudet tilat mahdollistavat alkuperäisen idean mukaisten, elintarvikealan innovaatioiden kehittämisen.

– Haluamme valmistaa yksinkertaista, terveellistä ja hyvänmakuista syötävää ja juotavaa, joka auttaa jaksamaan esimerkiksi kävely-, polkujuoksu- ja pyörälenkeillä pidempään, Sali kertoo.

Potential Foodsin tuotteet on valmistettu tähän asti alihankintana sekä teollisuuskeittiössä Helsingin Alppilassa.

Salin mukaan kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistavat tuotantotavoitteet edellyttivät omien tilojen hankkimista. Niitä kartoitettiin aluksi noin sadan kilometrin säteeltä Helsingistä. Sali kertoo, että yritys lähestyi useita alueellisia kehittämisorganisaatioita, ja Lahden Seudun Kehitys Ladec yllätti palvelullaan positiivisesti.

– Hartola kuulosti ensi alkuun liian etäiseltä Helsinkiin nähden, mutta onneksi tulimme järkiimme. Yhteydet pääkaupunkiseudulle ovat sujuvat ja etätyö ja hybridielämä ovat osa tämän päivän työskentelyä, Sali jatkaa.

Sali iloitsee siitä, että yhtiön Nosht-tuoteperheen Vauhtikarkkien polku raaka-aineesta valmiiksi tuotteiksi on nyt kokonaisuudessaan yrityksen omissa käsissä.

– Tällä hetkellä teemme Vauhtikarkkeja muutamia kymmeniä kiloja päivässä. Kun tuotanto saadaan käyntiin uusissa tiloissa, valmistuskapasiteettimme moninkertaistuu. Lisäksi pystymme pienentämään tuotannon hävikkiä ja kehittämään pakkausratkaisuja, Sali lisää.