Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinola sai avustusta ikäihmisten omaehtoista liikkumista tukeviin hankkeisiin

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Heinolan kaupungille valtionavustusta kahteen hankkeeseen, jotka liittyvät ikäihmisten omaehtoiseen liikkumiseen.

Kaupunki sai konkreettisten investointien avustusta kävelyn turvallisten arkireittien kehittämiseen ikääntyvälle väestölle. Hankkeen avulla halutaan edistää palvelujen saavutettavuutta kävellen ympäri vuoden. Ikääntyneiden lisäksi kohderyhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset ja muistisairaat.

Valmisteluvaiheessa on alustavasti tunnistettu viisi keskeistä reittiä, jotka tukevat arkiliikkumista ulommalta kaupunkialueelta keskustan palvelujen äärelle ja lähikauppoihin. Kävelyä tuetaan asentamalla reiteille uusia kiinteitä penkkejä.

Investointihankkeen kustannusarvio on 80 000 euroa. Traficomin avustusosuus kattaa puolet kustannuksista, eli maksimissaan 40 000 euroa. Avustusta saaneista kunnista 35 kuuluu Pyöräilykuntien verkostoon, kuten Heinolakin.

Toinen avustus kohdistui ikäihmisten liikenneturvallisuuden parantamisen ja toimintamallien kehittämishankkeeseen. Kohdealueiksi otetaan ikäihmisten useimmin liikkumiseen käyttämiä alueita ja palvelukohteita.

Teknisen toimen johtajan Harri Kuivalaisen mukaan hankkeen ideana on hyödyntää monipuolisesti osallistamista ja positiivista tekemistä teeman ympärillä.

Hankkeen valtionavustusosuus on 75 prosenttia kuluista, eli enintään 15 000 euroa. Hankehakemuksen mukainen alustava kustannusarvio on 20 000 euroa.