Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

28.2. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalapotilaiden määrä kasvoi viikonloppuna, tartuntoja yli 700

Päijät-Soten alueella varmistui viikonlopun aikana 707 uutta koronavirustartuntaa. Perjantailta tartuntoja kirjattiin 272, lauantailta 222 ja sunnuntailta 213.

Sairaalassa on 35 koronapotilasta, joista tehohoidossa on kolme. Sairaalassa oli lauantaina 33 ja tehohoidossa 3 potilasta. Sunnuntaina sairaalapotilaiden määrä kasvoi 35 potilaaseen, mutta tehohoidossa olevien määrä pysyi kolmessa.

Perjantaina sairaalassa oli 32 potilasta, joista tehohoidossa oli neljä.

Viimeisen viikon aikana sairaalassa on ollut päivittäin keskimäärin noin 33,2 koronapotilasta. Luku on hieman parantunut toissa viikkoon nähden, jolloin sairaalassa oli keskimäärin 40 potilasta.

Viikonlopulta kirjattiin kaksi uutta kuolemantapausta. Kaikkiaan koronaan liittyviä kuolemantapauksia on pandemian aikana varmistunut 82 Päijät-Soten alueella.

Ilmaantuvuusluku on 1 786. Torstaina se oli 1 729.

Edellisen viikon aikana otetuista näytteistä hieman yli 45 prosenttia on ollut positiivisia.

Päijät-Soten alueella on nyt varmistunut yhteensä yli 25 000 koronatartuntaa.

Päivitetty sunnuntain potilasluvuilla kello 11.43 ja maanantain uusilla potilasluvuilla 13.45.

Sairaalahoidon tarve jatkuu tasaisena, rokotustahti hiipunut

Avi: Päijät-Hämeen koronarajoitukset poistuvat

Päijät-Hämeen rajoituksia ja suosituksia esitetään kevennettäväksi helmikuun jälkeen – laaja maskisuositus pysyy, siirtymistä etätyöstä työpaikoille suositellaan tehtäväksi asteittain