Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päijät-Sote: korona kuormittaa yhä sairaalaa, rajoitusten keveneminen vaatii ihmisiltä muiden huomioimista

Korona aiheuttama sairaalakuormitus jatkuu korkeana, mutta ei ole enää kahden viime viikon aikana kasvanut aiemmasta, Päijät-Sote kertoo koronaviikkokatsauksessaan.

Tänään sairaalassa on 35 koronapotilasta, joista kolme on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 24 koronapotilasta.

Rajoitukset ovat kevenemässä tällä viikolla, mikä lisää kontakteja ja tilanteita koronatartuntojen leviämiseen. Päijät-Sote korostaa ihmisten oman toiminnan merkitystä. Oireisena tulee pysyä kotona. Julkisissa tiloissa tulee huomioida edelleen käsihygienia, turvavälit sekä maskin käyttösuositukset.

Paras tapa suojautua vakavalta koronataudilta on ottaa rokotus. Rokotuspisteet löytyvät täältä.

Alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 63 prosenttia.

Lievien oireiden takia ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin, Päijät-Sote muistuttaa. Testiä suositellaan sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville, vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville sekä raskaana oleville.

Kotitestin voi tehdä, jos sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, Päijät-Sote suosittelee omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia. Kotitestituloksesta ei voi saada virallista todistusta sairastetusta taudista eikä merkintää Omakantaan.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 2. maaliskuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä.

Päivitetty potilaiden lukumäärää kello 13.46.

Avi: Päijät-Hämeen koronarajoitukset poistuvat

Päijät-Hämeen rajoituksia ja suosituksia esitetään kevennettäväksi helmikuun jälkeen – laaja maskisuositus pysyy, siirtymistä etätyöstä työpaikoille suositellaan tehtäväksi asteittain

Miksi Päijät-Hämeessä suljetaan väliaikaiset koronarokotuspisteet?