Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

7.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalahoitoa saavien koronapotilaiden määrä on pysynyt tasaisena – viikonlopulta 630 varmistettua uutta tartuntaa

Päijät-Soten alueella koronavirustartunnan vuoksi sairaalahoitoa saa maanantaina 26 koronapotilasta, joista tehohoidossa on kaksi. Sunnuntaina koronapotilaita oli Päijät-Hämeen keskussairaalassa 28 ja lauantaina 25. Tehohoidossa oli koko viikonlopun ajan kaksi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta potilasta. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana sairaalahoidossa on ollut keskimäärin 27 koronapotilasta vuorokaudessa.

Uusia koronavirustartuntoja kirjattiin viikonlopulta yhteensä 630. Sunnuntaina varmistettuja tartuntoja oli 235, lauantaina 236 ja perjantainata 159. Tartuntojen määrä on kuitenkin todellisuudessa paljon suurempi, sillä kotitestauksen yleistymisen vuoksi kaikkia tautiepäilyjä ei enää testata virallisesti.

Kaikkiaan varmistettuja tartuntoja on ollut Päijät-Soten alueella koko pandemian aikana 26 823. Näytteitä on otettu 267 330. Viimeisen viikon aikana näytteitä on otettu keskimäärin 461 näytettä päivässä. Tällä hetkellä otetuista näytteistä 47,1 prosenttia antaa positiivisen vastauksen koronavirukselle.

Ilmaantuvuusluku on 1 782, kun se sunnuntaina oli 1783 ja lauantaina 1 785. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan varmistettujen tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia ei kirjattu viikonlopulta. Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella 84 ihmistä.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 63 prosenttia.  

Hyvinvointiyhtymästä muistutetaan, että epidemia ei ole vielä ohi. On jokaisen omalla vastuulla estää viruksen leviämistä, nyt kun rajoitukset ovat keventyneet. Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu arvioimaan epidemiatilannetta seuraavan kerran keskiviikkona 9. maaliskuuta.

Juttua päivitetty 7.3.2022 kello 13.40.