Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hartolan kirkossa kuullaan jazzvirsiä Eva Vikmanin tulkitsemina

Tainionvirran seurakunnan kesäkonserttien sarjassa kuullaan lämminhenkinen ja svengaava jazzvirsien konsertti Hartolan kirkossa 12. kesäkuuta kello 16. Suomalaisten rakastamat perinteiset virret taipuvat jazzillisin sävyin, kun laulaja-lauluntekijä Eva Vikman sekä pianisti Lassi Kouvo saapuvat konsertoimaan duona.

Kolmen vuoden ajan yhdessä keikkaillut kaksikko julkaisi viime syksynä singlen tututusta virrestä Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan ja kiertää nyt sen tiimoilta eri puolilla Suomea.

Ajatus jazzillisesta virsikonsertista syntyi koronakesänä 2020, kun Vikman mietti uutta konseptia, jossa yhdistyisivät oma missio toivon ja ilon tuomisesta sekä Kouvon tyylikkäät sovitukset.

– Instrumentaaleja jazzvirsiä on tehty aiemmin, mutta ei juurikaan laulettuna. Niinpä halusimme nivoa yhteen vahvuutemme muusikkoina, Vikman kertoo konsertin tiedotteessa.

Valovoimaiseksi ja lämpimän karismaattiseksi luonnehdittu Eva Vikman on julkaissut musiikkia sekä tuotantoyhtiön artistina että oman levymerkkinsä alla sekä menestynyt useissa tasokkaissa, valtakunnallisissa kilpailuissa sekä laulajana että lauluntekijänä. Pianisti Lassi Kouvo on puolestaan yksi kotimaan työllistetyimpiä jazzmuusikoita, joka on saanut valtakunnallista tunnustusta työstään kotimaisen jazzkulttuurin hyväksi.

Hartolan kirkossa kuultava tunnin mittainen jazzvirsikonsertti on herkkä, toiveikas ja lämminhenkinen kokonaisuus lapsuusajoilta tuttuja, rakastettuja virsiä, jotka saavat duon käsittelyssä uutta svengiä ja tunnelmaa. Ohjelmistossa kuullaan myös uutta musiikkia Vikmanin kynästä.