Juhannus aiheuttaa muutoksia Salpakierron lajitteluasemien aukioloihin ja jätteenkuljetuksen ajopäiviin

Juhannus aiheuttaa muutoksia Salpakierron lajitteluasemien aukioloaikoihin. Juhannusviikon torstaina 23. kesäkuuta kaikki palvelevat lajitteluasemat sekä Kujalan käsittelykeskus suljetaan kello 16. Asikkalan, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän lajitteluasemat palvelevat kello 12–16. Lahden lajitteluasema PILLERI on auki kello 7–16. Heinolan ja Hollolan jäteasemat eivät palvele torstaisin.

Juhannusaattona sekä juhannuspäivänä 24.–25. kesäkuuta kaikki lajitteluasemat sekä Kujalan käsittelykeskus on suljettu.

Juhannusviikolla myös Salpakierron jätteenkuljetuksen asiakkailla voi tulla poikkeuksia jäteastioiden tyhjennyspäiviin. Tyhjennykset toteutetaan juhannusviikolla joko päivää ennen tai päivä normaalin ajopäivän jälkeen. Lisätietoja ajopäivien muutoksista saa tarvittaessa jätteenkuljetuksen asiakaspalvelun numerosta 03 871 1710.

Salpakierto muistuttaa jätteiden lajittelemisen tärkeydestä myös juhannuksena: makkara- ja lihapakettien muovit lajitellaan energiajätteeseen tai muovipakkauksiin. Erittäin likaiset esimerkiksi marinadeja sisältävät pakkaukset ohjeistetaan huuhtelemaan pienellä tilkalla haaleaa vettä.

Kaikki käytetyt kertakäyttöastiat – myös biohajoavat – lajitellaan energiajätteeseen. Juomien pahvipakkaukset lajitellaan kartonkiin. Pahvipakkaukset ohjeistetaan litistämään, jotta jäteastiat eivät ylitäyttyisi. Lasinkeräykseen lajitellaan vain pakkauslasi, kuten sillipurkit ja pantittomat lasipullot. Rikkoutuneet juomalasit lajitellaan sekajätteeseen.

Juhannuksen yli lajittelupulmissa auttaa jätehaku.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut