Joutsan joutopäiviä vietetään kahden vuoden tauon jälkeen – katso tästä menovinkit

Joutsan Joutopäivät järjestetään 30.6–3.7. kahden vuoden tauon jälkeen. Kyseessä on tapahtuman 50-vuotisjuhlavuosi ja teemana kyläfestivaaleilla on tänä vuonna perinteet ja nostalgia. Lauantai-illan päätapahtuma palaa pitkän tauon jälkeen Talomuseolle. Musiikkielämyksiä on luvassa jokaiselle illalle ja taidetta on runsaasti mukana monin eri tavoin.

Kyläfestivaalin avajaisiltana Café Meijerinliiterissä kuullaan folkrock-musiikkia, kun Suonteen soitto: Pekko Käppi esiintyy.

Perjantaina Joutsan Taideseuran töitä ja Taitokeskus Joutsan töitä on esillä Taitokeskuksessa. Kello 17 Joutsan Kinolla järjestetään Joutopäiväseminaari, jossa ohjelmassa on paneelikeskustelu sekä Joutopäivä-filmi, johon on koottu muistoja vuosien varrelta. Kello 19 Talomuseolla on ensi-illassa Pasi tulevaisuudesta -kesäteatteriesitys.

Perjantai-iltana vietetään myös Kineettisen taiteen talo KITA:n avajaisia. Kineettisen taiteen talossa nähdään taiteen ja tieteen kiehtovalla tavalla yhdistävää, liikkeeseen perustuvaa taidetta. Luvassa on kineettisiä veistoksia, installaatioita, grafiikkaa, ääni- ja valotaidetta sekä performansseja. Myös kesänäyttely avataan.

Kello 21 alkaen Huttulan Rantatien JP-musaklubilla raikaa laulu ja musiikki. Aamuyön tunneille asti yleisöä viihdyttää Jaakko Laitinen & Väärä Raha, BadName ja DJ Svani.

Lauantaina ohjelmaa riittää runsaasti koko päiväksi. Joutopäivien markkinat pidetään kello 8–16 Joutsan Uimalassa edellisvuosien tapaan. Kello 10–13 vietetään lastenjuhlaa. Luvassa on kaikenlaista ohjelmaa aina kasvomaalauksista keppihevosiin ja pomppulinnoista tanhuesityksiin.

Päivän aikana luvassa on myös rokkirallia Josemorassa, perinnenäytöksiä Talomuseolla, jalkapallon Itä-Länsi-ottelu tekonurmikentällä, Joutohölkkää, Metsän Laulajaiset, savusaunaa, taidetta ja useita elokuvia. Kello 18 alkaa myöhään yöhön jatkuva Ilta Talomuseolla. Luvassa on monipuolista musiikkia monilta eri esiintyjiltä. Illan huipentaa Portion Boys. Lauantai päättyy aamuun asti jatkuvaan diskoon Huttulassa.

Kyläfestivaalin viimeinen päivä alkaa Joutsan kirkon pihamaalta kansanlaulukirkon merkeissä. Myös markkinatori aukeaa kello 10. Sunnuntaina jatkuu osa jo lauantaina nähdystä ohjelmasta. Nostoina sunnuntain ohjelmasta koko perheen animaatiotapahtuma, perinnepiknikki, kesäkonsertti ja sirkus. Kyläfestivaali päättyy Haihatuksen MusaSunnuntaihin, jossa esiintyy 22-Pistepirkko, Roku Rousu & The IONS.

Koko festivaalin ajan voi tutustua Taidelaitos Haihatuksen kesänäyttelyyn Estomania 3. Samoin Galleria Jäähuoneella voi vierailla surrealistisessa kesänäyttelyssä Imago Mundi.

Kyläfestivaalin ohjelma aikatauluineen löytyy kokonaisuudessaan Joutopäivien nettisivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut