Heinäkuu on Heinolan kirkossa konserttien täyteinen

Heinolan seurakunta järjestää heinäkuussa paljon ohjelmaa Heinolan kirkolla sekä sen ympäristössä. Joka tiistai kirkossa on kello 13 konsertti, jossa kuullaan kesäpäivään sopivaa hengellistä musiikkia vierailevien muusikoiden esittämänä.

Konserttikimara alkaa tiistaina 5. heinäkuuta Heavenly Swing -jazzyhtyeen konsertilla. Ohjelmisto sisältää sekä kotimaisia että ulkomaisia tunnettuja gospelkappaleita. Bändin musiikillinen erikoisuus on vibrafonisti Matti Volotinen. Solistina on Pia Wijerama.

Sunnuntaina 10. heinäkuuta tiistaikonserttien lisäksi kuullaan Ylioppilaskunnan Laulajien riveistä ponnistavaa kesäkuoro SEIM Ensembleä. SEIM Ensemble on kansainvälistä kilpailumenestystä niittänyt helsinkiläinen ryhmä vanhoja ystäviä ja muusikoita. Lähtisitkö kanssani -konsertti tarjoaa laajan kattauksen sekä kevyttä että klassista mieskuoromusiikkia.

Tiistaiset konsertit jatkuvat 12. heinäkuuta, kun Heinolan kirkossa esiintyvät siskokset Heidi Heikkala, Aino Heikkala ja Aida Heikkala. Kuopion Sibelius-Akatemiassa ja Madetojan musiikkilukiossa opiskelevat siskokset esittävät duettoja, yksinlauluja ja urkumusiikkia.

Viikkoa myöhemmin 19. heinäkuuta Pilviverhon takana -konsertissa kuullaan Makiko Oban ja Marja Nevankallion konserttikanteleduoa Duo Ni. Konsertissa kuullaan minimalistiseksi ja herkäksi sekä vahvaksi ja värikkääksi kuvailtua musiikkia.

Konsertit päättää 26. heinäkuuta konsertti Pimeydestä valoon. Tangomarkkinoiden myötä tunnetuksi tullut Markku Uhlbäck ja ammattimuusikko Reetta Karhunen esittävät toivon- ja valontäyteisiä hengellisiä lauluja pianon ja kitaran säestyksellä.

Konserttien lisäksi kolmena tiistaina 12.7., 19.7. ja 26.7. kirkkopuistossa kokoontuu pyhäkoulu. Huonolla säällä pyhäkoulu kokoontuu Vanhassa pappilassa. Pyhäkouluun voi saapua liukuvasti kello 12–14.

Vanhan pappilan kesäkahvila on auki 9. elokuuta asti aina tiistaisin kello 12–15. Heinolan kirkko toimii tiekirkkona ja on avoinna 13. elokuuta saakka tiistaista lauantaihin kello 11–16.

Tapahtumien ajankohdat ja tarkemmat konserttikuvaukset löytyvät Heinolan seurakunnan nettisivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut