Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maanpuolustusjuhla sulkee teitä sunnuntaina Joutsassa – myös liikuntapaikkoja on suljettuna

Sunnuntaina Joutsassa järjestetään maanpuolustusjuhla ja Joutsaan on tuona päivänä odotettavissa jopa 8 000 ihmistä. Juhla aiheuttaa teiden ja liikuntapaikkojen sulkuja. Puolustusvoimien sotilaspoliisit huolehtivat teiden sulkemisen kyseisenä päivänä.

Alustavan tiedon mukaan juhlapäivänä Jousitie on suljettuna Pertunmaantien ja Yhdystien välillä kello 11–13. Savontie on suljettuna Tapiontien ja Jousitien välillä kello 9–14. Kello 12.15 alkava ohimarssi tapahtuu urheilukentältä Savontielle, Jousitieltä Puutteenkujalle ja Metsätietä takaisin urheilukentälle, jolloin nämä kohdat on suljettu muulta liikenteeltä. Myös muun muassa keskusta-alueella saattaa olla päivän aikana poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä.

Liikuntapaikoista suljettuna ovat 6.–7. elokuuta Tapiontien Urheilukenttä, Joutsan kuntosali, Joutsan yhtenäiskoulun liikuntasali, yläasteen liikuntasali/tatami, pienpelikentät (tenniskentät) ja tekonurmi.

Liikuntahalli Tapiontiellä on suljettuna 3.–8. elokuuta. Liikuntahallin sulku loppuu 8. elokuuta kello 16.

Juhlapäivän ohjelma alkaa alustavan aikataulun mukaan kello 8 lipunnostolla koulukeskuksessa ja seppeleenlaskulla Joutsan ja Leivonmäen sankarihaudoilla. Juhlapäivän ohjelmassa on muun muassa Ilmasotakoulun sotilasvala, ohimarssi ja hävittäjien ylilento sekä kalustonäyttely ja ilmavoimien soittokunnan konsertteja. Sotilaskodin sode-auto myy aamupäivällä munkkeja, kahvia ja kioskitavaraa. Sotilaskodin kenttäkeittiö tarjoilee näiden lisäksi grillimakkaraa. Liikuntahallin parkkipaikalla on tarjolla myös katuruokaa.

Yleisöpysäköintialueilta järjestetään päivän aikana non-stop bussikuljetusta tapahtumapaikalle ja takaisin kello 9–11 ja kello 13–16.