Joutsassa juhlistetaan Mika Kaurismäen 40 vuotta täyttävää Arvottomat-elokuvaa

Mika Kaurismäen 40 vuotta täyttävä elokuva Arvottomat esitetään Joutsan Rutalahdessa ensimmäistä kertaa valkokankaalla perjantaina 12. elokuuta. Vuonna 1982 ilmestynyttä elokuvaa kuvattiin aikanaan Joutsassa. Ennen elokuvaesitystä järjestetään opastettu kävelykierros elokuvan Rutalahden kuvauspaikoille.

Elokuvaesitys järjestetään Joutsan Rutalahdessa tanssilato Letkaliiterissä. Näytös alkaa perjantaina noin kello 22, ja liput näytökseen maksavat 10 euroa. Lippuja voi ostaa ennakkoon Letkakahvilasta perjantaina 5. elokuuta ja lauantaina 6. elokuuta kello 12–18. Mahdolliset ennakkovaraukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen rutalahden.ns@gmail.com.

Opastettu kävelykierros alkaa perjantaina kello 18, ja kierroksen pituus on noin 3,3 kilometriä. Oppaana kierroksella toimii 25 vuotta kylällä asunut Liisa Liias. Kierroksen lähtöpaikkana toimii J. Heinosen autokorjaamo Vällyhoilontiellä, ja päätepiste sijaitsee Rutasten rannassa Oittilantiellä. Kävelykierros on maksuton, mutta kierrokselle pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon edellä mainittuun Rutalahden nuorisoseuran sähköpostiin. Viestissä pyydetään ilmoittamaan nimi ja puhelinnumero.

Letkaliiterillä on lisäksi esillä teoksia Markus Itkosen ja Matti Sunellin kokoamasta elokuvan maisemia esittelevästä näyttelystä Arvottomien Suomi – silloin ja nyt sekä kokoelma kritiikkejä ja aikalaiskirjoituksia elokuvasta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin arkistosta. Radio Suomen elokuvamusiikin toivekonsertteja vetävä toimittaja Asko Alanen puolestaan on suunnitellut Letkan iltaan ainutlaatuisen soittolistan.

Letkaliiteri on perjantain tapahtumapäivänä avoinna kello 19–02. Rysä-baarissa on myynnissä salaattia ja sopivia juomia. Myös ruokailuun pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon sähköpostitse.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Rutalahden nuorisoseura ja Keski-Suomen elokuvakeskus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut