Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päijät-Hämeen vuoden yrittäjät on valittu – katso palkittujen lista

Päijät-Hämeen yrittäjien paikallisyhdistykset palkitsevat vuosittain yrittäjän päivänä 5. syyskuuta alueensa vuoden yrittäjät.

Hartolan vuoden yrittäjä 2022 on vuonna 1999 perustetun rakennusalan yrityksen, ARK-Rakenteen Rainer Koskipalo. Hartolan Yrittäjät kiittää valintaperusteluissaan Koskipaloa hänen antamastaan opista nuorille rakentajille, joista osasta on myös tullut yrittäjiä rakennusalalle.

– Hartolan Vuoden Yrittäjä -valintaraati haluaa palkita pitkäaikaisen pienen yrityksen ja sen arvostetun kädentaitaja-yrittäjän. Yritys on vakiinnuttanut asemansa hyvin kilpailulla alalla, perusteluissa kuvaillaan.

Heinolan yrittäjät palkitsivat puolestaan WestMacin Jari-Pekka Saarisen.

Vuonna 2000 perustetun WestMacin toimenkuvaan kuuluu ajoneuvojen vuokraus ja maahantuonti. Yrityksellä on tällä hetkellä toimipisteet Heinolassa ja Lahdessa, minkä lisäksi vuoden 2023 suunnitelmissa on avata toimipisteet Kouvolaan ja/tai Mikkeliin.

– Vuoden Yrittäjä -valintaraati haluaa palkita yrittäjän pitkäjänteisestä työstä. Hänellä on kokemusta ajoneuvojen tuonnista jo vuodesta 1988 toisen yrityksen palveluksessa, valintaperusteluissa mainitaan.

Sysmän yrittäjien valinta vuoden yrittäjäksi 2022 on Pirttikallion Antti Saarinen ja Jaana Kekkonen.

Sysmän Nuoramoisissa toimivan Pirttikallion toimialana on lypsykarjan kasvatus ja jalostus. Pirttikallio-tilalla on pitkä historia, jota nykyiset maatalousyrittäjät ovat jatkaneet ja kehittäneet vuoden 2016 tammikuun tilakauppojen jälkeen. He ovat keskittyneet toiminnassaan maidontuotantoon.

– Valintaraati haluaa valinnallaan nostaa esille maatalousyrittäjät, jotka ovat Suomen elintarvikekelpoisuuden ja omavaraisuuden perusta. Tilan omistajat ovat viime vuosina kehittäneet toimintaansa, ja maaliskuussa 2022 juhlittiin uuden, nykyaikaisen pihaton avajaisia, perusteluissa todetaan.

Muut Päijät-Hämeessä palkitut ovat Voiteluasennus Havumäen Jukka Havumäki (Asikkala), Calefan Petri Vuori, Markku Lampola, Antti Porkka, Mika Galkin ja Vesa Tamminen (Hollola), Kärkölän apteekin apteekkari Minna Heikkilä (Kärkölä), Originatorin Oskari Hentilä, Anne Peltola ja Kai Saarikoski (Lahti), K-Supermarket Nastolan kauppias Miia Järvipalo (Nastola), Speweld Servicen Lasse Keskevaari, Tuomo Hoikkanen, Michael Kraus ja Aku Salminen (Orimattila) sekä Korpikuljetuksen Seppo Korpi (Padasjoki).

Iitin vuoden yrittäjä julkistetaan 22. syyskuuta. Maakunnallista yrittäjäjuhlaa vietetään 8. lokakuuta Sibeliustalossa Lahdessa. Juhlassa julkistetaan maakunnallinen vuoden yrittäjä ja yksinyrittäjä sekä palkitaan jo aiemmin julkistettu maakunnallinen nuori yrittäjä ja kaikki paikalliset vuoden yrittäjät.

Yrittäjän päivää on vietetty valtakunnallisesti syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen.

Joutsan ja Pertunmaan vuoden yrittäjät julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Itä-Häme haastattelee alueensa vuoden yrittäjät syksyn aikana.