Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakentaminen eteni vilkkaasti Hartolan ja Oravakivensalmen välillä

Hartolan ja Oravakivensalmen välisen tieosuuden rakentaminen eteni vilkkaasti kuluneen kesän aikana, tiedottaa Väylävirasto. Tuntuvimpia muutoksia olivat liittymäjärjestelyt, joissa useita yksityisteiden tasoliittymiä valtatielle poistettiin.

Yksityisteiden liikenne siirtyy käyttämään uusia yksityistieyhteyksiä, jotka kulkevat valtatien myötäisesti ja liittyvät yhden yhteisen liittymän kautta valtatielle. Tasoliittymiä vähentämällä parannetaan liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Kesän aikana saatiin valmiiksi muun muassa 35 prosenttia pohjavesisuojauksista ja 65 prosenttia tievalaistuksen maatöistä. Päällysteitä tehtiin Rusintien liittymien välisellä tieosuudella sekä Keskustien pohjoisen liittymän ja Saukkolanmäentien liittymän välillä. Nykyisen tien itäpuolelle rakennettiin maastoon uutta tielinjaa keskikaiteellista ohituskaistaparia varten.

– Tämän kesän rakennustyöt etenivät hienosti ja valmista tulee syksyllä 2023, kuten alun perinkin oli tarkoitus. Muikunlahden ja Kettuvuoren välistä oikaisuosuutta ei saada vielä tänä syksynä liikenteelle, niin kuin urakoitsija oli alustavasti hahmotellut, mutta siitä huolimatta urakka etenee kokonaisuudessaan aikataulussa, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen.

Syksyn aikana jatketaan päällystystöitä, maanrakentamista ja tievalaistuksen rakentamista. Lisäksi tiekaiteita ja liikenneohjausopasteita asennetaan ja uusitaan.

Pohjavesisuojauksien rakentaminen jatkuu säätilojen mukaan mahdollisimman pitkälle syksyyn. Kokonaisuudessaan pohjavesisuojaukset valmistuvat ensi vuoden puolella.

Nelostien päällystystyöt haittaavat jonkin verran liikennettä tulevana syksynä, jolloin päällystettävällä tieosuudella on käytössä yksi kaista ja liikennettä ohjataan liikennevaloin. Liikennejärjestelyiden kesto pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, ja tulevista liikennejärjestelyistä tiedotetaan syksyn aikana erikseen.