Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinolan Elämyspuodin näyttelyssä Merja Mattilan piirroksia

Lokakuussa Heinolan Kädentaitajien Elämyspuodin galleriahuoneessa on esillä Merja Mattilan tussipiirroksia. Mattila on heinolalainen ja osallistunut aiemmin muun muassa Heinolan kuvataiteilijoiden vuosinäyttelyihin taidemuseolla.

– Olen nuorena piirtänyt ja maalannut paljon, mutta sitten ajan veivät työt ja perhe ja omat harrastukset jäivät vähemmälle. Nyt olen taas piirtänyt säännöllisesti noin seitsemän vuotta, kertoo Mattila.

Inspiraationa on vapaus tehdä mitä haluaa ja miten haluaa. Mattila ei käytä malleja, vaan kaikki työt tulevat omasta mielikuvituksesta.

Mattila kertoo, että yhtä työtä tehdessä tulee usein jo ajatus seuraavasta, välillä useampikin ja niistä taas uusia.

– Saattaa siis olla menossa useampi teema yhtä aikaa. Ne saattavat myös nivoutua toisiinsa tavalla tai toisella.

Ajatus ja idea saattaa myös tulla mistä tahansa nähdystä tai koetusta.

Jokainen työ on piirretty tussikynällä ja on siis ainutlaatuinen. Mattila huomauttaa, että ne eivät siis ole grafiikan vedoksia, vaikka niin usein luullaan.

– Olen myös alkanut harjoitella tussipesuja, joissa välineenä on akryyliväri ja nestemäinen tussi.

Mattilan mukaan maailmassa on tarpeeksi rumia asioita ja ahdistusta, joten hän haluaa omilla töillään toivottaa kaikille ihania aurinkoisia päiviä, jolloin on aikaa. Leppoisia hetkiä ja rauhaa.

Mattila on itse paikalla esittelemässä töitään maanantaina 3.10. kello 15-17.

Leppoisia hetkiä. Merja Mattilan tussipiirroksia Kädentaitajien Elämyspuodilla 3.-29.10.