Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuutettu kutsuu luhankalaisia keskustelemaan tuulivoimasta ja kunnan asioista

Luhangan kunnanvaltuutettu Aki Virtaniemi (kok.) kutsuu kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita keskustelemaan kunnan päätöksenteosta, tuulivoimasta ja yritysasioista, joista isoin on kyläkaupan lopettamisen uhka. Kaikille avoin keskustelutilaisuus järjestetään Luhangan kylätalolla sunnuntaina 20. marraskuuta kello 14.

Virtaniemi katsoo, etteivät Luhangan kuntapäättäjät ole ottaneet aktiivista roolia kuntalaisten kuulemistilaisuuden järjestämiseksi, joten hän päätti järjestää sellaisen itse. Hän kertoo saaneensa yli 150 yhteydenottoa, joiden perusteella hän on tullut siihen tulokseen, etteivät kuntalaiset koe tulleensa kuulluiksi. Virtaniemeä ovat lähestyneet kunnan vakituisten asukkaiden lisäksi myös vapaa-ajan asukkaat.

Tilaisuudessa on myös tarkoitus pohtia, millä tavoin kuntalaiset voisivat vaikuttaa kyläkaupan säilymiseen.

– Viranhaltijat ja kunnanpäättäjät eivät ole päätöksiä tekemässä itseään tai pientä ryhmää varten, vaan ovat siellä kunnan ja kuntalaisten kokonaisetua ajamassa, Virtaniemi kirjoittaa Itä-Hämeelle lähettämässään tiedotteessa.