Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päivä paloasemalla -tapahtumiin odotetaan tuhansia kävijöitä

Pelastuslaitokset ympäri Suomea kutsuvat lapsiperheitä tutustumaan toimintaansa lauantaina 26. marraskuuta. Päivä paloasemalla -tapahtumassa on mahdollisuus oppia uutta tulipalojen ehkäisystä ja kysyä sähkölaitteisiin tai muuhun kodin turvallisuuteen liittyvistä asioista. Lapsille ja nuorille järjestetään omaa ohjelmaa.

Itä-Hämeessä tapahtuma järjestetään Hartolan paloasemalla kello 10–13, Heinolan pelastusasemalla kello 12–14, Joutsan paloasemalla kello 10–14, Pertunmaan VPK:lla kello 10–13 ja Sysmän pelastusasemalla kello 10–14.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos odottaa tuhansia kävijöitä oman alueensa tapahtumiin. Tänä vuonna Päijät-Hämeestä on mukana 17 pelastusasemaa.

Päivä paloasemalla -tapahtuman ja 26.11.─1.12. vietettävän valtakunnallisen paloturvallisuusviikon tavoitteena on parantaa kotien paloturvallisuutta ja kansalaisten toimintakykyä onnettomuustilanteissa. Palovaroittimet on nostettu viikon teemaksi, koska pelastustoimen havainnot ja tutkimukset osoittavat, että palovaroittimia on kodeissa liian vähän. Tulipalot aiheuttavat vuosittain merkittäviä omaisuus- ja henkilövahinkoja, vaikka tulipalojen ennaltaehkäisy on helppoa.

Kaikki suomalaiset haastetaan testaamaan oman palovaroittimensa toiminnan Palovaroitinpäivänä 1. joulukuuta kello 18. Palovaroitinta voi testata myös tanssin kautta sosiaalisen median #palovaroitintanssi-haasteessa.

Tänään avautuva virtuaalipaloasema tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea Päivä Paloasemalla virtuaalisesti omalta kotisohvaltaan. Virtuaalipaloasema on avoinna 3. joulukuuta saakka.