Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sysmäläinen Nette Rimpioja jatkaa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajana – liitto vaatii äänestysikärajan laskemista 15 vuoteen

Sysmäläinen Nette Rimpioja on valittu Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2023. Rimpioja on toiminut liiton puheenjohtajana myös kuluvana vuonna.

– Ensi vuoden tärkein teema on eduskuntavaalit ja niissä nuorten osallisuuden puolesta puhuminen. Osallisuus ei saa jäädä aikuisten harkinnan varaan ja luoda eriarvoisuutta nuorten keskuudessa, Sysmässä kunnanvaltuutettuna toimiva Rimpioja kommentoi liiton tiedotteessa.

Rimpiojan valinnasta päätti viikonloppuna kokoontunut liittokokous. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Maria Markkula ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Filip Godlewski. Puheenjohtajiston lisäksi liittohallituksen jäseniksi valittiin Markus Koski, Eino Koskinen, Petra Varjus ja Aada Aho.

Liittokokous antoi myös julkilausuman, jossa vaaditaan nuorisovaltuustojen puhe- ja läsnäolo-oikeuksien ja suoran aloiteoikeuden kirjaamista lakiin. Ensi kevään eduskuntavaalit ovat nuorten kannalta ratkaisevat.

Lisäksi julkilausumassa vaaditaan äänestysikärajan laskua 15 vuoteen. Liitto muistuttaa, että päättäjien toimet tai toimettomuus ilmastokriisin hoidossa, luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa, mielenterveyden hoitovelassa sekä hyvinvointivaltion tulevaisuuden haasteet lankeavat tulevien sukupolvien eteen.

– On kestämätöntä, ettei lasten ja nuorten ääni kuulu päätöksissä, joiden seurauksien kanssa he tulevat elämään, Rimpioja linjaa.