Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Betsetillä alkavat koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

Betset-yhtiöt aloittaa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut tuotannollisin ja taloudellisin perustein 30.11.2022. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa, 11.01.2023 asti ja koskevat koko henkilöstöä. Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että neuvotteluissa käsitellään sopeuttamisen keinoina yli 90 kalenteripäivän mittaisia lomautuksia.

Yhtiön tiedotteessa todetaan, että rakennusalan suhdannenäkymät ovat jatkaneet tummenemistaan ja odotukset ovat heikentyneet selvästi. Betset-yhtiöissä on kaupallinen aktiviteetti hiipunut voimakkaasti ja tarjouspyyntöjen määrä supistunut selvästi. Betset-yhtiöiden toimitusjohtaja Mika Löytönen toteaa tiedotteessa, että Betsetin elementtiliiketoiminnan tilauskanta on syksyn aikana pienentynyt merkittävästi.

Löytösen mukaan useimmille tehtaille on työtä alkuvuodeksi, mutta Nummelan tehtaalla on jo jouduttu aloittamaan lomautukset syksyn muutosneuvottelujen jälkeen.

Toimialan vaisuista tuotanto-odotuksista ja rakennustuotannon ennakoidusta supistumisesta huolimatta Löytönen suhtautuu vallitsevaan tilanteeseen positiivisesti.

– Uskomme vahvasti tulevaisuuteen ja yrityksemme kilpailukykyyn. Toivomme että joustavalla lomautusohjelmalla pääsemme kriittisimmän vaiheen yli, toteaa Löytönen.

Vuonna 1950 perustettu Betset on yksi Suomen suurimmista betonisten valmisosien valmistajista toimitila-, teollisuus- ja asuntokohteissa.

Suomessa tehtaat työllistävät yhteensä 620 henkilöä ja yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on 123 miljoonaa euroa. Betset-yhtiöihin kuuluvat Suomessa tehtaat Nurmijärvellä, Mikkelissä, Vierumäellä, Nummelassa, Turussa, Paraisilla, Kyyjärvellä, Hämeenlinnassa ja Helsingissä.