Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistuvan budjetoinnin toinen kierros käynnistyy Heinolassa – mihin sinä käyttäisit 50 000 euroa?

Heinolan kaupungin osallistuvan budjetoinnin (osbu) toinen kierros käynnistyy torstaina 1. joulukuuta.

Osbussa kuntalaiset otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Budjetti vuodelle 2023 on 50 000 euroa.

– Kokeilimme Heinolassa ensimmäistä kertaa osallistuvaa budjetointia alkuvuodesta 2022. Ideoita saatiin paljon ja äänestyskin oli aktiivista. Toivotaan, että heinolalaiset lähtevät innokkaasti mukaan myös toisella kierroksella ja hyödyntävät tätä vaikuttamisen mahdollisuutta, Heinolan hallinto- ja kehitysjohtaja Hanna Hurmola-Remmi kuvailee kaupungin tiedotteessa.

Osbu etenee ideoi, osallistu ja äänestä -toimintamallin mukaan. Ideointivaiheessa, joka päättyy 6. tammikuuta, kaikenikäiset heinolalaiset voivat esittää ideoita oman asuinalueensa tai koko kaupungin kehittämiseksi. Ohjenuorana on, että ideoiden tulee sopia annettuun budjettiin ja ne ovat kaupungin toteutettavissa.

Ideat toivotaan lähetettävän ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Paperilla ideoita voi jättää kaupunginkirjastossa ja Spotissa, minkä lisäksi kaupungin asiakaspalvelu ottaa ideoita vastaan myös puhelimitse.

Ideointivaiheen jälkeen ideat jatkojalostetaan viikkojen 4 ja 5 aikana järjestettävissä työpajoissa, joihin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Työpajoissa valitaan työskentelyn tuloksena myös ne, jotka päätyvät varsinaiseen äänestykseen. Työpajojen aikataulut selviävät myöhemmin.

Yhteiskehittämisen jälkeen toteutettavissa olevat suosituimmat ideat tuodaan äänestykseen. Äänestysaika on 11.–28.2.2023 ja tulokset julkistetaan 3.3.2023. Asukkailta eniten ääniä saaneet hankeideat Heinolan kaupunki toteuttaa vuoden 2023 aikana.