Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntalaisaloite kerää nimiä ukrainalaispakolaisten majoitus- ja neuvontapalveluiden järjestämiseksi Heinolassa

Heinolassa kerätään parhaillaan osallistujia kuntalaisaloitteeseen Heinolaan saapuvien Ukrainan pakolaisten majoitus- ja neuvontapalveluiden edistämiseksi.

Aloitteen takana on heinolalainen Merja Ojansivu. Hän esittää aloitteessaan, että Heinolan kaupunki tekisi Lahden vastaanottokeskuksen kanssa sopimuksen kaupungissa asuvien Ukrainan pakolaisten majoitus- ja neuvontapalveluiden järjestämisestä Heinolassa.

Kuntalaisaloite.fi-palvelussa julkaistun aloitteen mukaan Heinolaan on asettunut Venäjän hyökkäyssodan alettua noin 30 Ukrainasta tullutta pakolaista. Saapujat ovat tilapäisen suojelun piirissä ja he saavat vastaanottopalvelut Lahden vastaanottokeskuksesta. Moni Suomen kunta onkin tehnyt vastaanottokeskuksen kanssa sopimuksen majoituspalveluiden järjestämisestä kunnassa, johon ukrainalaiset ovat asettuneet asumaan. Mallin mukaisesti maahanmuuttovirasto korvaa kunnille majoituksen ja muiden vastaanottopalveluiden kustannukset.

– Heinolaan asettuneet ukrainalaiset ovat työkykyisiä ja työhaluisia. Heidän kotoutumisensa etenee hyvin ja alkuvaiheen jälkeen he pystyvät kustantamaan itse asumisensa, Ojansivu lisää aloitteessaan.