Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Hämeen itsenäisyyspäivän juhlissa kuullaan paljon musiikkia – tarkista tästä kotipaikkasi juhlaohjelma

Itsenäisyyspäivää juhlitaan hyvin perinteisin tavoin kaikissa Itä-Hämeen kunnissa huomenna tiistaina.

Hartolassa päivä aloitetaan jumalanpalveluksella Hartolan kirkossa kello 10. Jumalanpalveluksen jälkeen vuorossa on seppeleenlasku ja kunniavartio sankarihaudoilla.

Kahvitarjoilu kunnantalolla alkaa kello 11, ja varsinaisen itsenäisyyspäivän juhlan aika on kello 12. Juhlapuhujana on Hartolan kunnanjohtaja Jarkko Seppälä. Musiikista vastaavat Hartolan Veteraanilaulajat johtajanaan Mirkku Tammisto sekä Wäinö Lyytinen & Aappo Tillonen.

Heinolan kirkossa itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus alkaa kello 10. Noin 11.15 on vuorossa kunniakäynnit ja seppeleiden lasku sankarihaudoilla, vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja vapaussodan muistomerkeillä Heinolan hautausmaalla. Pitäjänkirkossa rukoushetki vietetään kello 12, jonka jälkeen kunniakäynti ja seppeleenlasku sankarihaudoille.

Kaupungin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään lukiolla alkaen kello 13. Ennen tilaisuuden alkua tarjolla on kakkukahvit alkaen kello 12.

Juhlapuhujana on Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Tämän jälkeen viihteellisessä konsertissa Groove President -yhtyeen kanssa esiintyvät solistit Vallu Lukka, Linda Hasan ja Mirkka Paajanen. Ohjelmistossa kuullaan ikonisia suomalaisia lauluja eri vuosikymmeniltä, muun muassa Lasse Mårtenssonia, Katri Helenaa ja Pave Maijasta.

Heinolan alueen partiolaisten perinteinen itsenäisyyspäivänä soihtukulkue lähtee liikkeelle Seminaarin pihasta kello 18, kiertää torin ja päättyy Heinolan hautausmaalle. Hautausmaalla tervehditään muistomerkkejä ja pidetään hartaus sankarivainajien haudoilla.

Joutsan ja Leivonmäen kirkoissa jumalanpalvelukset alkavat kello 10, ja jumalanpalvelusten jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoilla. Kello 11.30 alkaa kahvitarjoilu Joutsan yhtenäiskoululla, ja varsinainen juhla alkaa kello 12.30. Ohjelmassa on Ylioppilaskunnan Laulajien kvartetin konsertti.

Myös Pertunmaan kirkossa jumalanpalvelus alkaa kello 10, ja sen jälkeen on vuorossa seppeleenlasku sankarihautausmaalla. Itsenäisyyspäivän juhla järjestetään nuorisotalolla, ja juhla alkaa kahvituksella kello 11. Kello 11.30 alkava ohjelma koostuu kunnan tervehdyksestä ja Musiikkia Suomesta -kokonaisuudesta, jonka esittäjänä on Duo Henri & Juho.

Sysmässä jumalanpalvelus alkaa kello 10 Olavin toimintakeskuksella, ja kunnianosoitukset sankarihaudoilla ovat vuorossa kello 11.15. Itsenäisyyspäivän juhla alkaa Sysmän Teatteritalolla kello 11.30 juhlakahveilla, ja kello 12 alkavaan juhlaan juhlapuhujaksi saapuu elokuvaohjaaja Teemu Nikki. Musiikista vastaavat Sysmän Kamarikuoro johtajanaan Leena Palm, pianisti Elina Yli-Talonen sekä laulaja Ossi Hildén säestäjänään pianisti Jaak Luts.