Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinolan Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys jakoi ansiomerkkejä

Heinolan Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys jakoi lauantaina vietetyssä 130+1-vuotisjuhlassa ansiomerkkejä ansioituneille yhdistyksen jäsenille.

SDP:n pronssisen ansiomerkin saivat Heljä Harttunen, Riitta Lehtinen ja Ulla Vihtilä. Puolueen hopeiset ansiomerkit jaettiin Kirsi Lehtimäelle, Seija Kasuriselle, Taisto Lehmusvuorelle, Irmeli Perkiölle ja Jouko Rajajärvelle. Kaikki ansiomerkkien saajat ovat toimineet useita vuosia yhdistyksessä ja sen johtopaikoilla. Myös aktiivinen talkootoiminta yhdistää ansiomerkkien saajia.

SDP:n kultainen ansiomerkki myönnettiin Heimo Riutalle. Hänen ansioikseen luetaan lähes 50-vuotinen työ työväenliikkeen erilaisissa tehtävissä. Riutta on luotsannut Heinolan Sos.Dem. Työväenyhdistystä kahdessa osassa yli kymmennen vuotta. Lisäksi hän on toiminut muun muassa SDP:n puoluevaltuutettuna, piirihallituksen jäsenenä ja useissa kunnallisissa luottamustehtävissä.

Raili Hildén palkittiin Rafael Paasio -mitalilla tunnustuksena elämäntyöstään heinolalaisen työväenliikkeen hyväksi. Useiden kunnallisten luottamustehtävien lisäksi Hildén on osallistunut aktiivisesti työväenyhdistyksen toimintaan johtokunnan jäsenenä ja toiminut aikoinaan vuoden yhdistyksen puheenjohtajana. Hänet tunnetaan etenkin työstään vanhusten puolestapuhujana.

Yhdistyksen juhlapäivä huipentui europarlamentaarikko Eero Heinäluoman juhlapuheeseen, jossa hän otti kantaa ajankohtaiseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen ja kiitti heinolalaisia demareita vaalikentillä tehdystä hyvästä työstä.

Juhlan ohjelmaan kuuluivat puolueen tervehdykset valtakunnalliselta ja piirin tasolta. Lisäksi myös naapurikuntien sosialidemokraattiset yhdistykset toivat tervehdyksensä juhlaan. Musiikista vastasivat Heinolan musiikinystävien orkesteri, johtajanaan Antti Äärimaa. Uudempaa työväenmusiikkia juhlaväelle esitti Sonja Pääsukene.

Juttuun lisätty kuvia juhlasta klo 13.47.