Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulutunnelma täytti taas Heinolan WPK-talon pihapiirin

Tuttu ja turvallinen Wanhan ajan joulu järjestettiin jo 15:nnen kerran.

Wanhan ajan joulu täytti Heinolan WPK-talon pihapiirin lauantaina jo 15:ttä kertaa. Vaikka keli oli kehno, paikalle saapui kuitenkin mukavasti ihmisiä. Korona-aikaa edeltävään väkimäärään ei tosin päästy.

– Olen kuitenkin tyytyväinen yleisömäärään. Ihmisillä oli hyvin tilaa liikkua. Pahimmillaan on menty joukon mukana, tapahtumatuottaja Velkki Mykrä Heinolan kulttuuripalveluista kuvasi aiempia ruuhkia.

Myyjien joukossa oli Mykrän mukaan myös niitä, jotka ovat olleet mukana alusta lähtien. Lauantaina myyntipöytien takana oli myös nuoria esimerkiksi kouluista ja urheiluseuroista.

Lyseonmäen koulun kieliluokka 9H oppilaiden Vilma Vartiaisen ja Siiri Mattilan myyntipöydän tuotteet hupenivat nopeasti. Ihmiset ostivat etenkin kakkuja, sinappia ja keksejä.

Myytävät tuotteet olivat oppilaiden itsensä ja heidän vanhempiensa tekemiä.

Tytöt arvelivat ennen tapahtuman päättymistä, että jos kaikki menee kaupaksi, päivän saldoksi tulisi 300–400 euroa. Jos kakkuja olisi ollut myynnissä enemmän, rahaakin olisi kertynyt enemmän.

Kieliluokan tarkoitus on käyttää saatu tuotto ulkomaan matkaan. Tallinnan reissu olisi helppo toteuttaa, mutta toisaalta lämmin kohde jossain lämpimässä kiinnostaisi.

– Espanja olisi kiva kohde. Olen opiskellut espanjaa, ja matkalla voisi hyödyntää sitä, Mattila kertoo.

Matkaa on ajateltu kevääksi ennen kuin peruskoulunsa päättävä luokka hajoaa eri suuntiin.

Tapahtuman järjesti Heinolan kulttuuripalvelut. Velkki Mykrän mukaan Heinolassa ei ole idyllisempää paikkaa kuin WPK-talon pihapiiri.

– Se vähän määrittelee, mitä paikassa voidaan tehdä. Toisaalta ihmiset tulevat hakemaan Wanhan ajan joulusta tuttua ja turvallista. On hyvä pitää joistakin asioista kiinni, hän kertoi.

Tapahtuman ohjelmasta vastasi posetiivari Matti Pasanen.

– Yksi ohjelmantekijä ovat myyjät, Mykrä korosti.