Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartolan ja Oravakivensalmen tietyömaa hiljenee talvikaudeksi – keväällä työt jatkuvat

Hartola–Oravakivensalmi -hankkeen työmaa hiljenee tammi-maaliskuun väliseksi ajaksi. Talvikauden aikana hankealueella tehdään edelleen yksittäisiä töitä, kuten kiviaineksen murskausta.

– Lumen tulo ja pakkanen vaikuttavat töiden tekoon, etenkin kun jäljellä on enää viimeistelytöitä, päällysteitä, vihertöitä ja varusteiden asentamisia, kuten riista-aidat ja tievalaistus. Talveksi puramme liikennejärjestelyt minimiin liikennettä helpottamaan. Toivomme hyviä ajeluita uusilla ja parannetuilla teillä ja malttia liikenteeseen, sanoo projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen Väylävirastosta.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt ja alennetut nopeusrajoitukset puretaan pääosin talvikauden ajaksi. Alennettu 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus säilyy talven ajan Kettuvuoren kohdalla, uuden ja vanhan valtatielinjauksen työnaikaisessa liitoskohdassa

Maanteiden talvikunnossapidosta vastaa ELY-keskus.

Hankkeen työt jatkuvat täydessä mitassaan tulevana keväänä lumen sulaessa. Kevään ja kesän aikana hankealueella tehdään viimeistelytöitä sekä jatketaan muun muassa pohjavesisuojausten rakentamista ja päällystystöitä.

– Kesäkaudella valmistuu uusi tielinjaus Muikunlahdesta Kettuvuoreen valtatien itäpuolelle. Myös uudet ohituskaistat otetaan koko kaistakapasiteetiltaan käyttöön, kun uusi tielinjaus valmistuu, kertoo Hämäläinen.