Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjun terveyden toiminta käynnistyy Hartolassa vuodenvaihteessa

Mehiläisen ja Päijät-Hämeen hyvinvointialueen yhteisyrityksen Harjun terveyden toiminta käynnistyy Hartolassa 1. tammikuuta. Tuolloin Hartolan avosairaanhoidon palvelut sekä suun terveydenhuollon palvelut siirtyvät Harjun terveyden vastuulle.

Hartolan sote-keskuspalveluita tuottava henkilöstö siirtyy Harjun terveyden palvelukseen liikkeenluovutuksella vanhoina työntekijöinä.

– Vuoden alussa huomiomme on siinä, että palvelut jatkuvat keskeytyksettöminä ja muutos näkyisi potilaille mahdollisimman vähän. Kevään aikana Harjun terveyden toimintamalleja ja palveluita sovitetaan juuri Hartolaan toimiviksi, toteaa Harjun terveyden toimitusjohtaja, erikoislääkäri Petja Orre.

Hartolalaisten pääsy Päijät-Soten Digiklinikalle avautui etuajassa jo joulukuussa. Digiklinikalla on ollut tänä vuonna liki 40 000 käyntiä. Se soveltuu monien pienempien vaivojen hoitoon ja palvelee ympäri vuorokauden.

– Hartolan ammattilaiset liittyvät yli 600 ammattilaisen joukkoomme. Haluan toivottaa heidät lämpimästi tervetulleeksi, Orre toteaa.

Harjun terveys on tarjonnut sote-palveluja vuoden 2021 alusta alkaen Lahden, Nastolan, Kärkölän ja Iitin sote-keskuksissa yli 130 000 päijäthämäläiselle. Yritys vastaa perusterveydenhuollon avosairaanhoidon ja suun terveydenhuollon vastaanottopalveluista, fysioterapian suoravastaanotoista, matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdevastaanotoista, terveyssosiaalityöstä ja neuvoloiden sekä koulujen lääkärityöstä.

Harjun terveyden varsinainen palvelusopimus on voimassa vuoden.2030 loppuun asti. Sopimus sisältää tilaajalle kaksi viiden vuoden jatko-optiota.