Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

LSL vähentää hintavyöhykkeitä – seniorialennus laskee mutta laajenee

Lahden Seudun Liikenteen (LSL) bussilippujen hintavyöhykkeet vähenevät maaliskuun alussa kymmenestä neljään. Uudistus tuo muutoksia myös lipputuotteisiin, lippujen hintoihin ja vaihtoaikoihin.

Uudet matkustusalueet ovat entistä laajempia. Sisimmällä vyöhykkeellä ovat Lahden keskusta ja sen lähialueet noin kolmen kilometrin säteellä keskustasta. Toiselle vyöhykkeelle kuuluvat loput Lahdesta mukaan lukien Nastola sekä lisäksi Pennala, Salpakangas, Hollolan kirkonkylä ja Vesikansa.

Kolmannelle vyöhykkeelle sijoittuvat Orimattilan keskustaajama, Kärkölä, Hämeenkoski, Vääksy ja Vierumäki. Neljännellä vyöhykkeellä ovat Heinola Myllyojalta pohjoiseen, Padasjoki, Sysmä, Hartola sekä Asikkala Vääksystä pohjoiseen.

– Keskeisin asia uudistuksessa on tehdä matkustamisesta helpompaa ja yksinkertaisempaa. Vyöhykeuudistus ei aiheuta toimenpiteitä matkustajille, vaan matkakortit ja mobiilikausiliput päivittyvät automaattisesti taustajärjestelmässä uusiin vastaaviin tuotteisiin. Kannattaa kuitenkin tutustua lipputuotteisiin etukäteen, että käytössä on varmasti sopivin vaihtoehto, kertoo joukkoliikennepäällikkö Rauno Särkkäaho.

LSL:n seniorialennus laskee maaliskuussa 50:stä 30 prosenttiin. Alennus on kuitenkin jatkossa voimassa kaikkina viikonpäivinä ja kellonaikoina, kun sen nyt saa vain arkisin kello 9–14. Jatkossa alennus koskee myös kausilippuja.

Aikuisen arvolippu, mobiililippu ja lähimaksulla ostettava kertalippu ovat maaliskuusta alkaen samanhintaisia.