Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Heinolan kaupunki ja sen työtekijät kantavat kortensa kekoon ukrainalaisten auttamisessa

Heinolan kaupunki ja kaupungin työtekijät osallistuvat sisäministeriön organisoimaan keräykseen ukrainalaisten auttamiseksi. Kaupungin työtekijöillä on mahdollisuus tuoda omaan työyksikköönsä ministeriön pyytämiä tuotteita kukin omien mahdollisuuksien mukaan. Tuotteiksi Heinolassa on valittu kynttilät, tulitikut, villasukat, ensiapulaukut ja makuupussit.

Tavarat kootaan työyksiköihin, joista työpaja Torppa noutaa, lajittelee, pakkaa ja luetteloi ne edelleenlähettämistä varten. Heinolasta tavarat matkaavat Lahteen ja sieltä sisäministeriön aikataulun mukaisesti Ukrainaan.

– Mielestäni on tärkeää, että Heinola järjestää osaltaan henkilöstölleen mahdollisimman helpon tavan osallistua ukrainalaisten tukemiseen. Samalla pystytään koeponnistamaan keräysjärjestelmä, mikäli laajempaan keräykseen syntyy tarvetta, kommentoi Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen kaupungin tiedotteessa.

Parkkosen mukaan on myös hyvä muistaa, että Heinola on tukenut ja tulee jatkossa tukemaan ukrainalaisia myös suoraan.

– On tärkeää, että kerättävä tavara vastaa tosiasiallista tarvetta, jota koordinoidaan kansainvälisesti, toteaa Parkkonen.

Heinolan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi osallistui keräykseen jo ennen toimintojen siirtymistä Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle. Sosiaali- ja terveystoimesta lahjoitettiin hoitajien työasuja, peittoja ja liinavaatteita. Näiden tuotteiden lajittelu ja luettelointi on vielä kesken. Tuotteet lähtevät Ukrainaan mahdollisimman pian.

Heinolan sote-keskuksen osastonhoitaja Sari Kymenvirran mukaan Heinolassa haluttiin lahjoittaa Ukrainaan täällä tarpeettomiksi jääneitä työvaatteita ja vuodevaatteita kuten peittoja, vilttejä ja tyynyjä, kun kuultiin, että sinne kerätään vaatteita ja muuta tarpeellista.

– Jouduimme vaihtamaan henkilökunnan työvaatteet mikrokuitusuojatyövaatteisiin ja aikaisemmat käytössä olleet työvaatteet jäivät tarpeettomiksi. Haluamme kannattaa kierrätystä ja samalla auttaa ja tukea sodanaikaista selviytymistä Ukrainassa, kertoo Kymenvirta.