Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Luolan bändit julkaisivat ensimmäiset musiikkivideonsa

Heinolan nuorisopalveluiden musiikki- ja bänditoiminnallisen Luola-hankkeen ensimmäiset musiikkivideot on julkaistu videopalvelu Youtubessa. Äänitetyt kappaleet ovat kuultavissa myös digijakelualustoilla, kuten esimerkiksi Spotifyssa 20. tammikuuta alkaen.

Verilöyly-yhtyeen Elmeri Silvennoinen kertoo musiikkivideoita koskevassa tiedotteessa, että videobiisi Nuijapäiden Nukutus kertoo poikamiehestä, joka tavoittelee parittelukumppania epäonnistuen tehtävässään.

– Biisi vie kuulijan murrosikäisen miehenalun hormonien täyteiseen sielunmaisemaan maalaten karun, mutta samaistuttavan tarinan.

Verilöyly: Nuijapäiden nukutus

Babestation-yhtyeen Sini Valonen puolestaan kertoo, että War Against My Head on yhtyeen rock/punk/hevi-mausteinen debyyttibiisi, joka katsoo sodan ja väkivallan aiheuttamien traumojen seurauksia raa’asti, mutta ottaa kantaa rauhan puolesta.

– Rankat teemat mutta myös hauskanpito kuuluvat biiseissämme.

Babestation: War Against My Head

Maakaasu-yhtyeeltä videobiisinä on Kylppäriremppa.

– Kylppäriremppa kertoo pintapuolisesti kyseisen toimenpiteen aiheuttamista tunnereaktioista, mutta pinnan alla… mitä sinun tulisi rikkoa asunnostasi, jotta löytäisit ankkaparven, kysyy yhteen Jimi Tiainen.

Maakaasu: Kylppäriremppa

Heinolan musiikki- ja bänditoiminnallisen nuorisotyöhankkeen Luolan ohjaaja Leevi Luoto kehuu, että ensiäänityksiksi ja ensikuvauksiksi kaikki bändit suoriutuivat hommasta hyvin

– Uusia kokoonpanoja syntyy vähän väliä, uusia konsertteja järjestetään pitkin tulevaa vuotta, uusia äänityksiä, uusia videoita. Tästä on erittäin hyvä jatkaa, Luoto iloitsee.

Nuorisotoimen järjestämien bändileirien, luovan ja kokeilevan toiminnan Tarhan treenikämppien ja yleisesti kasvaneen sekä kehittyneen bändinuorison ansiosta Heinolan nuorisopalvelut haki aluehallintovirastolta hankerahoitusta uuteen nuorisotyömuotoon Heinolaan. Musiikki- ja bänditoiminnallinen nuorisotyöhanke Luola mahdollistaa bändeille musiikkivideoiden tekemisen, konserttien järjestämisen ja antaa opetusta kaikesta bänditoimintaan liittyvästä markkinoinnista aina julkaisuihin asti.

Hankkeen toiminta lähti käyntiin heinäkuussa 2022 studiotilojen etsinnällä sekä studio-, sisutus- ja äänieristystarvikkeiden hankinnalla. Toteutus ja asennus tehtiin yhteistyössä bändien kanssa. Syksyn aikana kolme bändiä toteutti hankkeen ohjaajien kanssa yhteistyössä promootiopaketit, joihin sisältyivät teknisten tietojen ja grafiikoiden lisäksi kolmen biisin promootio-EP sekä musiikkivideo.