Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Heinolan bänditoiminnan kehittäminen sai PaTe-palkinnon ylivoimaisella äänivyöryllä

Parempi Heinola -yhdistyksen vuosittain jakama PaTe-palkinto (Paras Teko Heinolan hyväksi) luovutettiin 25. tammikuuta. Vuoden 2022 yleisöäänestyksen voitti suoranaisella äänivyöryllä muusikko ja nuoriso-ohjaaja Leevi Luoto työstään bändikulttuurin tukemiseksi ja ylläpitämiseksi Heinolassa. Luoto keräsi annetuista äänistä yli viisikymmentä prosenttia.

Luodon johdolla bändit ovat rakentaneet itselleen harjoitustilat sekä valmistaneet studiotasoisia äänityksiä ja musiikkivideoita.

– Heinolassa bändikulttuurilla on pitkä ja menestyksekäs historia ja Luodon työpanos tuon kulttuurin ylläpitämiseksi on ensiarvoisen tärkeää, muistuttaa Parempi Heinola -yhdistyksen puheenjohtaja Ville-Matti Kuusela.

Myös muut ehdolla olleet keräsivät mukavasti ääniä ja äänien kokonaismäärä nousikin lähemmäs kolmeen ja puoleensataan. Muut äänestyksessä ehdolla olleet olivat Osmo Virtanen: Kirkonkylän luistelu- ja latureitti, Terhi Ahokas: Vierumäen Korkeentien valaisu jäälyhdyin, Kalevi Peltola (postuumisti): Kotiseututyö, Eva Saari-Vehviläinen: Tanssikulttuurin elvyttäminen Heinolassa, Anneli Vinha: Valokuvat ja tarinat Heinolasta liikuntaesteisille ja senioreille, Ravintola Kusmiku: Heinolan näkyvyys European Street Food Awards -kisoissa sekä Jyränkölän Etsivä vanhustyö: Mummodisko.

PaTe-palkintoa on jaettu vuodesta 2013 lähtien. Se on myönnetty muun muassa Niilot:D -kollektiiville, Tuukka Temoselle, YMCA Heinola training center -hankkeelle ja Lords of DiscGolfille.