Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Heinolan kirjastossa vietetään Lainanpäivää ja Mediataitoviikkoa – vieraaksi saapuu musiikkitoimittaja Pekka Laine

Heinolan kirjastossa vietetään ensi viikolla perinteistä Lainanpäivää ja Mediataitoviikkoa, joten kirjastossa on paljon tapahtumia.

Lastenosaston kirjavinkkarit aloittavat kevätkiertueensa kouluilla maanantaina. Kirjastossa avautuu lehtikuvaaja Mauno Mannelinin valokuvanäyttely Heinolan puunjalostusteollisuudesta 1930-luvulla. Näyttely jatkuu koko kuukauden.

Maanantaina voi myös poiketa Päijät-Hämeen muistiyhdistyksen muistikahvilaan kello 13–14.

Tiistaina vietetään kodin turvallisuuden teemapäivää, jolloin voi kysyä neuvoja, miten 72 tunnin häiriötilanteisiin kannattaa varautua kotona. Kodin turvallisuuden asiantuntija on paikalla vastaamassa kysymyksiin kello 10–12. Samalla voi tutustua esimerkiksi kotivaraan.

Keskiviikkoaamuna luetaan satuja Sinilähteen päiväkodin satutuokiossa. Odotettu Lainan päivän poistomyynti alkaa heti, kun kirjasto aukeaa kello 9. Digiopastusta on tarjolla kello 12–13.

Mediataitoviikolla tuodaan kirjaston verkkopalveluja tutuksi keskiviikkona kello 13–14. Tilaisuudessa opastetaan, miten kirjastokortilla voi lainata maksuttomasti elokuvia, musiikkia, kirjoja, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä.

Kirjastoauto ei kulje poikkeuksellisesti keskiviikkona.

Torstaina vieraaksi saapuu Ylen musiikkitoimittaja ja dokumentaristi Pekka Laine kello 18–19.30. Suurin osa Laineen töistä on liittynyt tavalla tai toisella populaarimusiikin historiaan. Heinolassa hän kertoo rikkaasta laululyriikan perinnöstä, joka piirtyy esiin alkaen Reino Helismaan, Juha Vainion ja Vexi Salmen elämäntyöstä, ja etenee rockiin ja räppiin asti.