Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilmoittautuminen kouluihin ja esiopetukseen alkoi Heinolassa

Heinolan tulevien ekaluokkalaisten ja esikoululaisten on aika ilmoittautua kouluun ja esiopetukseen 4.–12. helmikuuta. Keskitetyn hakuviikon aikana lapselle voidaan hakea paikkaa ensi syksynä alkavaan varhaiskasvatukseen, kerhotoimintaan ja iltapäivätoimintaan.

Esiopetus eli eskari on vuotta ennen peruskoulun alkamista annettavaa maksutonta opetusta. Syksyllä 9. elokuuta alkavaan esiopetukseen ilmoittautuvat vuonna 2017 syntyneet lapset. Maksutonta esiopetusta järjestetään arkisin aamupäivällä 4 tuntia päivässä alakoulujen yhteydessä. Esikouluikäisille lapsille voidaan hakea lisäksi varhaiskasvatusta.

Varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon alkua. Mikäli hoitopaikka tarvitaan nopeasti vanhemman työn tai opiskelun vuoksi, hakuaika on kaksi viikkoa.

Varhaiskasvatuksen kerho on tarkoitettu 2,5 vuotta täyttäneille lapsille, jotka eivät ole mukana kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Kerhoon voi hakea 12. helmikuuta mennessä.

Lisätietoja ilmoittautumisesta löytyy Heinolan kaupungin verkkosivuilta.