Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Eduskuntavaalit 2023 | Saku Kaistinen: ”En ole naruista vedettävä sätkynukke”

Alueiden käytön asiantuntija, 42-vuotias joutsalainen Saku Kaistinen kokee, että perussuomalaisten arvopohja on kunnossa.

Kohti vaaleja 1/9

Itä-Häme esittelee alueen eduskuntavaaliehdokkaat.

Suomessa on yhtäaikaisesti paljon työttömiä ja toisaalta moni ala kärsii työvoimapulasta. Nimeä keinoja, joilla hoitaisit Suomen työllisyystilannetta.

Menot on priorisoitava siten, että asumisen ja liikkumisen kustannukset saadaan alemmaksi. Kun asumis-, elämis- ja liikkumiskustannuksia karsitaan, ihmisille jää tuloistaan suurempi osa käteen, jolloin he tarvitsevat vähemmän veroilla rahoitettuja palveluja, tällöin myös ostovoima paranee huomattavasti. Työnteosta on tehtävä kannattavaa, laskemalla ansiotuloverotusta ja pienentämällä työttömyyden aikana saatavia tukia. Satsataan tosissaan joka ikisen suomalaisen ja täällä laillisesti oleskelevan työllisyyteen. Kyllä jokaiselle töitä löytyy, kun työttömyysetuudet ja työn kannattavuus tarkastellaan uudelleen.

Miten Suomessa tuotetaan tulevaisuudessa energiaa eli mihin energiamuotoihin nyt tulisi satsata ja miksi?

Meidän pitää olla omavaraisia ja turvata oman maan energiantuotanto, ja turpeen poltto on yksi tärkeä tekijä. Pääministeri Sanna Marinin johtama hallitus on kuitenkin korottanut turpeen verotusta siten, että sen polttamisesta tuli kannattamatonta. Turpeen polttoa pitää saada lisättyä vähintään entiselle tasolle, turve on ainoa kotimainen, huoltovarma ja säävarma energiamuoto, joten sen merkitys korostuu tällaisina aikoina. Me emme pelasta maailmaa tekemällä ilmastotekoja Suomessa, joiden takia tehtaat katoavat muihin maihin. Niihin maihin, joissa ei piitata ihmisoikeuksista tai ympäristövelvoitteista ja me saamme vaihtokaupassa vain työttömyyttä ja köyhyyttä sekä lisää ympäristöongelmia. Pahimmillaan ilmastotoimien kiihdyttämässä energiakriisissä on kyse siitä, että sähkö loppuu. Lisäksi ilmastopoliittiset toimet vaikuttavat Suomen kilpailukykyyn ja teollisuuden edellytyksiin toimia. Vihreälle puolelle syntyvät teknologian ja ilmasto-osaamisen työpaikat eivät lukumäärältään tai tuotokseltaan kykene korvaamaan menetettyjä.

Jos olisi pakko valita lisävelka tai julkisten palveluiden leikkaus, kumman valitsisit? Jos valitsisit julkisista palveluista leikkaamisen, mistä leikkaisit?

Leikataan jossain määrin julkisia palveluita, velan määrää ei pidä enää kasvattaa. Perussuomalaisilla on pitkä lista miljardien säästöjä, jotka eivät haittaa tavallisia suomalaisia. Mitoitetaan sosiaalietuudet vastaamaan talouden suorituskykyä. Yleisradion budjetista voisi leikata noin puolet, säästö olisi 40 miljoona. Luovutaan tai keskeytetään suuret ratahankkeet, koska kumipyörillä kulkee valtaosa ihmisistä ja tavaroista, säästö olisi noin 240 miljoonaa. Siirretään liian kunnianhimoista hiilineutraalisuustavoitetta vaikka 30 vuodella eteenpäin. Nykyisellä tavoitteella meiltä katoaa tehtaat ulkomaille ja teemme vain taloudellista tappiota.

Mikä sai sinut valitsemaan edustamasi puolueen?

Kiinnostuin politiikasta noin 30 vuoden iässä, suurin piirtein vuonna 2010. Puolueen valinta vahvistui lopulta vuonna 2015 olleen pakolaiskriisin aikana. Asiat loksahtivat niin sanotusti itsestään paikoilleen ja minusta oli luontevaa, että liityin perussuomalaisiin, en edes ajatellut muita vaihtoehtoja. Ehkäpä minun maahanmuuttovastaiset julkaisuni ja kannanottoni somessa ja katukuvassa saivat muut paikalliset puolueenaktiivit houkuttelemaan minua joukkoonsa. Isänmaallisuus, oikeudenmukaisuus, kansanläheisyys, rohkeaa suoraa puhetta ja kaikki muu tämän tyyppinen arvopohja on edustamallani puolueella kunnossa.

Miksi äänestäjän tulisi valita juuri sinut?

Yhteisten asioiden parissa on luontevaa toimia. Kun niitä tehdään kuntapoliitikkona iltatöinä normaalin leipätyön lisäksi, niin tahdonkin nyt päästä tekemään näitä asioita kansanedustajana eli päivätyönä ja antaa kaikkeni sen eteen. Poliittista kokemusta, asiantuntemusta ja tietoa on karttunut minulle nyt melkein kymmenen vuoden ajalta, tahtoisin hyödyntää niitä eduskunnassa. Keski-Suomi tarvitsee kansanedustajaksi henkilön, joka sitoutuu uskollisesti työhönsä sekä muistaa pitää myös heikompien ja vähäosaisten puolta. En pompi muitten pillin mukaan enkä ole naruista vedettävä sätkynukke, vaan uskallan sanoa myös oman mielipiteeni. Kansalaisten asioita pitää ajaa järkevällä päätöksenteolla eteenpäin ja otan aina asioista selvää ennen lopullista päätöstä.