Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Eduskuntavaalit 2023 | Mika Mäentalo: ”Suomi tarvitsee päättäjäksi tolkun poliitikon”

Vanhempi rikoskonstaapeli, 54-vuotias heinolalainen Mika Mäentalo pitää tärkeänä, ettei keskusta ole ääriliike.

Kohti vaaleja 2/9

Itä-Häme esittelee alueen eduskuntavaaliehdokkaat.

Suomessa on yhtäaikaisesti paljon työttömiä ja toisaalta moni ala kärsii työvoimapulasta. Nimeä keinoja, joilla hoitaisit Suomen työllisyystilannetta.

Työn vastaanottaminen tulisi olla aina kannattavampaa kuin kotiin jääminen tukien varaan, eli työnteon esteitä olisi purettava. Työttömyyden ja työvoimapulan eli kohtaanto-ongelman yksi ratkaisu voisi olla myös uudelleen koulutukseen panostaminen.

Miten Suomessa tuotetaan tulevaisuudessa energiaa eli mihin energiamuotoihin nyt tulisi satsata ja miksi?

Tarvitsemme lisää säätövoimaa eli käytännössä ydinvoimaa jossain muodossa ja lisäksi satsataan kotimaiseen uusiutuvaan energiaan. Tuulivoimaa tullaan rakentamaan lisää. Nämä kaikki edistävät siirtymistä pois fossiilisesta polttoaineesta. Energian tuotannossa tulee olla omavarainen.

Jos olisi pakko valita lisävelka tai julkisten palveluiden leikkaus, kumman valitsisit? Jos valitsisit julkisista palveluista leikkaamisen, mistä leikkaisit?

Lisävelka vain lykkäisi leikkauksia. Suomessa ei ole rahat riittäneet enää vuosiin eli olemme syöneet enemmän kuin olemme tienanneet. Sellainen ei vaan voi jatkua. Kohdentaisin leikkaukset yhteiskunnan toiminnan, turvallisuuden ja huoltovarmuuden kannalta vähemmän tärkeisiin kohteisiin. Toki haluaisin, ettei leikkauksiin tarvitsisi mennä ja voisimme talouskasvulla selättää velkaantumisen.

Mikä sai sinut valitsemaan edustamasi puolueen?

Varmaan osittain syynä on se, että olen maatilan poikia. Keskusta on ollut perinteisesti maaseudun ymmärtäjä. Mutta mielestäni keskusta on myös arvoiltaan juuri minulle sopiva, korostaa yksilön vastuuta mutta pitää myös heikoimpien puolta. Kantaa vastuuta koko Suomesta. Ja se, että keskusta ei ole mikään ääriliike, on minulle hyvin tärkeää.

Miksi äänestäjän tulisi valita juuri sinut?

Suomi tarvitsee päättäjäksi tähän maailman aikaan tällaisen vastuulliseen taloudenpitoon, turvallisuuteen ja huoltovarmuuteen orientoituneen, tolkun poliitikon.