Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Eduskuntavaalit 2023 | Otso Paakkinen: ”Minä puutun epäkohtiin ja saan aikaan muutoksen parempaan”

Yrittäjä, 39-vuotias pertunmaalainen Otso Paakkinen kokee, että Vapauden liitto on aidosti itsenäisen Suomen puolella.

Kohti vaaleja 3/9

Itä-Häme esittelee alueen eduskuntavaaliehdokkaat.

Suomessa on yhtäaikaisesti paljon työttömiä ja toisaalta moni ala kärsii työvoimapulasta. Nimeä keinoja, joilla hoitaisit Suomen työllisyystilannetta.

Työttömyydelle on monia syitä. Osa työttömistä kuuluisi oikeasti sairaseläkkeelle, osa on monisyisten tapahtumien johdosta yhteiskunnasta irtaantuneita, osa elämäntapatyöttömiä. Oppisopimuksen tai palkkatuetun työn kautta voisi löytyä ratkaisu nykyiseen ongelmaan. Tällöin työnantajan kynnys palkkaukselle olisi matalampi ja työntekijä saisi paremman palkan. Myös yrittäjyys on vaihtoehto jota on liian vähän tuotu esille. Jos työpaikkoja ei ole, luo itsellesi sellainen. Loppuviimein jokainen on vastuussa omasta työllistymisestään (poislukien sairaat).

Miten Suomessa tuotetaan tulevaisuudessa energiaa eli mihin energiamuotoihin nyt tulisi satsata ja miksi?

Kotitalouksissa aurinkoenergiaan, valtakunnallisesti atomienergiaan. Omavaraisuus on turvattava, seuraavan ydinvoimalan paikkaa on alettava kartoittamaan. Olkiluoto 3 on vanhentunut jo ennen käyttöönottoa. Uusi ydinvoimala voisi olla järkevin rakentaa yhdessä aasialaisten kanssa. Aasiaan rakentuu jatkuvasti uusia ydinvoimaloita, heillä on homma hanskassa ja taito tallella. Hyödynnetään sitä osaamista ja parannetaan samalla kauppasuhteitamme Aasiaan.

Jos olisi pakko valita lisävelka tai julkisten palveluiden leikkaus, kumman valitsisit? Jos valitsisit julkisista palveluista leikkaamisen, mistä leikkaisit?

Julkisten palveluiden leikkaus: kehitysapu, maahanmuuttopalvelut ja osa sosiaalituista. Palkkakatto valtion virkoihin, tässä myös kansanedustajat voisivat näyttää esimerkkiä ja asettaa oman palkkakattonsa 4 000 euroon kuukaudessa.

Mikä sai sinut valitsemaan edustamasi puolueen?

Arvot. Vapauden liitto on aidosti itsenäisen Suomen puolella. Nykyiset valtapuolueet ovat Euroopan unionin, euron ja Naton talutushihnoissa.

Miksi äänestäjän tulisi valita juuri sinut?

Minä puutun epäkohtiin tavalla tai toisella ja saan aikaan muutoksen parempaan. Tämä on minun vahvuuteni. Nykyiset päättäjät ovat ajaneet Suomen ahdinkoon, eikä heillä ole rohkeutta muuttaa kurssia. Tässä on juurisyy miksi nykyinen päättäjäporukka tulee vaihtaa. Heiltä puuttuu rohkeus ajaa itsenäisen Suomen etua. He ovat kaivaneet oman monttunsa niin syväksi EU:n, euron, Naton, sekä yleisen globalismin alttarilla ettei heiltä voi muuta edes odottaa. Jos kaipaat muutosta parempaan, äänestä.