Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Eduskuntavaalit 2023 | Venla Väli-Torala: ”Olen määrätietoinen ja sitoutunut pyrkimääni tehtävään”

Luonnontieteiden kandidaatti, 25-vuotias heinolalainen Venla Väli-Torala kokee kokoomuksen tärkeimmiksi arvoiksi sivistyksen, demokratian ja vapauden.

Kohti vaaleja 5/9

Itä-Häme esittelee alueen eduskuntavaaliehdokkaat.

Suomessa on yhtäaikaisesti paljon työttömiä ja toisaalta moni ala kärsii työvoimapulasta. Nimeä keinoja, joilla hoitaisit Suomen työllisyystilannetta.

Lisäisin koulutuspaikkoja niille aloille, joilla on tällä hetkellä pulaa työntekijöistä ja joille on hakeutujia. Lisäisin työperäistä maahanmuuttoa ja uudistaisin sosiaaliturvaa siten, että työnteko olisi aina kannattavampi ratkaisu kuin kotiin jääminen. Eli sosiaaliturvan pitäisi kannustaa ottamaan myös osa-aikaista tai määräaikaista työtä vastaan.

Miten Suomessa tuotetaan tulevaisuudessa energiaa eli mihin energiamuotoihin nyt tulisi satsata ja miksi?

Ydinvoimaa on lisättävä ja etenkin pienydinvoimasta on lupaavia tuloksia, joten sen käyttöön liittyvää lainsäädäntöä tulisi pikaisesti päivittää. Tuulivoimaa ja aurinkovoimaa voidaan lisätä, kunhan huolehditaan myös riittävästä säätövoimasta.

Jos olisi pakko valita lisävelka tai julkisten palveluiden leikkaus, kumman valitsisit? Jos valitsisit julkisista palveluista leikkaamisen, mistä leikkaisit?

Julkisten palveluiden leikkaus. Yhteiskunnan on tässä taloustilanteessa keskityttävä ydintehtäviensä hoitamiseen ja julkisten palveluiden tehostamiseen. Taloutemme ei kestä enää lisävelkaa, enkä kannata veronkorotuksia etenkään ansiotuloveroon. Uskon, ettei käyttäjiin kohdistuvia palveluleikkauksia juurikaan tarvitse tehdä, kun palveluita organisoidaan järkevästi sekä kevennetään järjestelmien byrokratiaa ja paisunutta hallintoa. Hyvinvointialueille tarvitaan monituottajamallin hyödyntämistä ja kunnissa on panostettava talouden tasapainoon.

Mikä sai sinut valitsemaan edustamasi puolueen?

Yksilön vapauden ja vastuun korostaminen on ollut itselleni ensimmäinen puhutteleva teema kokoomuksessa ja mitä enemmän tutustuin puolueeseeni, sitä vahvemmin koin sen arvomaailman vastaavan omaani. Kokoomuksen arvoilla tarkoitan etenkin sivistystä, demokratiaa ja vapautta. Kuntavaaleissa käytössä ollut ”Jakaminen on kaunista. Jaettavan tekeminen vielä kauniimpaa” -teema sanoitti hyvin oman kokoomuslaisen ajatteluni. Vahva talous mahdollistaa erinomaisten julkisten palveluiden tarjoamisen ja yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa olevien tukemisen.

Miksi äänestäjän tulisi valita juuri sinut?

Olen määrätietoinen ja sitoutunut pyrkimääni tehtävään. Olen toisen kauden Heinolan kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä jo syvällä kunnallispolitiikassa, minkä lisäksi valtakunnan politiikan kokemusta on tullut puolueyhteisössä toimimisen myötä. Yhteensä yhteiskunnallista vaikuttamista on takana jo yli 10 vuotta ja olen verkostoitunut sekä kokoomusnuorissa että muiden harrastusten parissa laajasti ympäri Suomen. Koen itseni yhteistyökykyisenä ja helposti lähestyttävänä ihmisenä, joka mahdollistaa paljon politiikan parissa toimiessa.