Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Eduskuntavaalit 2023 | Risto Auvinen: ”Minulla on laaja näkemys hyvän yhteiskunnan perustavista tekijöistä”

Pappi ja teologian tohtori, 57-vuotias heinolalainen Risto Auvinen uskoo, että moni suomainen jakaa kristillisdemokraattien arvot.

Kohti vaaleja 6/8

Itä-Häme esittelee alueen eduskuntavaaliehdokkaat.

Suomessa on yhtäaikaisesti paljon työttömiä ja toisaalta moni ala kärsii työvoimapulasta. Nimeä keinoja, joilla hoitaisit Suomen työllisyystilannetta.

Työttömyyden hoitamisessa tulee keskittyä ensisijaisesti kannattavan yritystoiminnan edellytysten luomiseen ja toimiin, jotka lisäävät taloudellista aktiivisuutta yhteiskunnassa. Yritysten kasvun ja investointien esteitä on purettava. Yksinyrittäjien työntekijän palkkaamista tulee helpottaa esimerkiksi laskemalla palkan sivukuluja 1–2 vuoden aikana. Vientiteollisuuden kannattavuudesta on pidettävä huolta. Valtion on laitettava liikkeelle investointeja, jotka työllistävät ihmisiä talouden kannalta keskeisiin kohteisiin, kuten teiden ja asuntojen rakentamiseen. Ansiotulojen verotuksen keventäminen on kuitenkin tehokkain tapa lisätä työllisyyttä. Koulutukseen on myös lisättävä rahaa, jotta saamme työntekijöitä niille aloille, joilta puuttuu osaavia työntekijöitä. Kannatan saatavuusharkinnan poistamista ja ylipäänsä joustavampaa mahdollisuutta työllistää ulkomaalaisia työtekijöitä.

Miten Suomessa tuotetaan tulevaisuudessa energiaa eli mihin energiamuotoihin nyt tulisi satsata ja miksi?

Nykyinen energiapaletti on lähtökohtaisesti hyvä. Suuntaus vihreään energiatuotantoon on kannatettava asia kuitenkin niin, että huoltovarmuuden takia meidän on säilytettävä jonkin verran omaa fossiilista energiatuotantoa. Tuulivoiman suhteen kannatan sen maltillista lisäämistä. Valmistelut uuden suuren ydinvoimalan rakentamiseksi tulee aloittaa ja samalla on edistettävä pienreaktoreiden rakentamista. Vety- ja metanolitalous voivat kehittyä vain, jos niiden rinnalla on riittävästi perussähkön tuotantoa, kuten ydinvoimaa.

Jos olisi pakko valita lisävelka tai julkisten palveluiden leikkaus, kumman valitsisit? Jos valitsisit julkisista palveluista leikkaamisen, mistä leikkaisit?

On aivan selvää, että tulevien vuosien aikana joudumme kääntämään velkaantumisen lasku-uralle ja säästämään julkisista menoista. Valitettavasti tälle ei ole vaihtoehtoa, vaikka jotkut sellaista lupailevatkin. Lähtökohtaisesti on leikattava kaikista budjetin pääryhmistä pois lukien puolustus ja koulutus. Koulutukseen ja tutkimukseen tarvitsemme lisää rahaa. Vanhanaikaisia tuotantorakenteita kannattelevia yritystukia voidaan myös poistaa, mutta säästöt tulevat olemaan siellä lähinnä kosmeettisia.

Mikä sai sinut valitsemaan edustamasi puolueen?

Tutustuttuani kristillisdemokraattien periaateohjelmaan vakuutuin, että puolueen kristillinen arvopohja ja ratkaisukeskeinen suhtautuminen yhteiskunnallisiin ongelmiin tarjoaa muita puolueita paremmat lähtökohdat ohjata Suomi turvallisesti kohti tulevaa. Kristillisdemokraattien ajatus toimeliaasta lähimmäisyhteiskunnasta edustaa uskoakseni hyvinkin monien suomalaisten perustavia arvoja. Lisäksi kristillisdemokraateilla on kiistatta maamme taitavin puheenjohtaja.

Miksi äänestäjän tulisi valita juuri sinut?

Olen erinomainen vaihtoehto niille, jotka kokevat perinteiset, kristilliset arvot omikseen ja kaipaavat uusia keinoja ratkoa yhteiskunnallisia ongelmiamme. Pienen puolueen vahvuus on siinä, että se ei suurten tavoin tukeudu vanhoihin vallan linnakkeisiin. Koulutukseni ja työkokemukseni perusteella minulla on laaja näkemys hyvän yhteiskunnan perustavista tekijöistä ja kyky tarkastella monimutkaisiakin asioita analyyttisesti. Tulisin tekemään työtä myös perustuslaillisen sanan- ja uskonnonvapauden säilymiseksi maassamme.