Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit 2023 | Pia-Kristina Finérus: ”Olen kykenevä ajamaan Suomen kansalaisten ja valtion etuja”

Hallintotieteiden maisteri, 54-vuotias hartolalainen Pia-Kristina Finérus valitsi VKK:n, koska ajattelee puolueen kanssa samoin koronan hoidosta, Natosta ja EU:sta.

Kohti vaaleja 9/9

Itä-Häme esittelee alueen eduskuntavaaliehdokkaat.

Suomessa on yhtäaikaisesti paljon työttömiä ja toisaalta moni ala kärsii työvoimapulasta. Nimeä keinoja, joilla hoitaisit Suomen työllisyystilannetta.

Sote-alan työvoimapulan aiheutti omalta osaltaan ”pakkorokotuslaki”, joka oli mielestäni perustuslain vastainen. Muilla aloilla on kohtaanto-ongelma. Ansiosidonnaista työttömyysturvaa on porrastettava.

Miten Suomessa tuotetaan tulevaisuudessa energiaa eli mihin energiamuotoihin nyt tulisi satsata ja miksi?

Ydinvoimalla. Tuulivoimalla ei ole sitä liike-energiaa, jota tarvitaan taajuuden pitämiseksi. Siltä puuttuu myös reaktiivinen teho, joka kuljettaa sähkön minne tarvitaan.

Jos olisi pakko valita lisävelka tai julkisten palveluiden leikkaus, kumman valitsisit? Jos valitsisit julkisista palveluista leikkaamisen, mistä leikkaisit?

Julkisia palveluita on leikattava, mutta myös humanitaarista maahanmuuttoa ja kehitysyhteistyötä on minimoitava. Humanitaarisesta maahanmuutosta sekä kehitysyhteistyöstä on leikattava lähes miljardi euroa. Sitran toimintoja on rationalisoitava. Yleisradion tehtävien ja toimintojen rahoitusta on leikattava 50 prosenttia, eli noin 280 miljoonalla eurolla. Valtionhallinnon henkilöstöä on vähennettävä ja toimintoja tehostettava. Valtiolla on virkamiehiä ja työntekijöitä noin 80 000. Valtion työvoimakustannus on noin 7,5 prosenttia valtion kaikista menoista. Ilmastorahasto on purettava ja rahaston omaisuus on palautettava valtion omaisuudeksi. Kansalaisten maksamat yksityistetyt sähköverkot on palautettava kansalaisten, eli valtion omistukseen. Sosiaaliturvan on oltava kansalaisperusteista, väliaikaisia oleskelulupia on kiristettävä, kansalaisuusvaatimuksia on tiukennettava ja perheenyhdistämisedellytyksiä on kiristettävä. Koronarokotteista aiheutuneista haitoista on keskusteltava.

Mikä sai sinut valitsemaan edustamasi puolueen?

Vastustan Natoon liittymistä. Ajan EU-eroa. Vastustan WHO:n pandemiasopimusta ja digi-ID:tä. Suomeen on perustettava perustuslakituomioistuin. Koronapassi ja rokotuspakko rikkoivat Suomen perustuslaillisia perusoikeuksia.

Miksi äänestäjän tulisi valita juuri sinut?

Olen koulutukseltani hallintotieteiden maisteri (julkisoikeus) ja minulla on vankka kokemus julkishallinnon tehtävistä. Olen kykenevä ajamaan Suomen kansalaisten ja Suomen valtion etuja.