Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinola ja Lahti hakevat yhdessä jääkiekon U18 MM-turnausta

Heinola ja Lahti ovat jättäneet Suomen jääkiekkoliitolle yhteisen hakemuksen vuoden 2024 alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnauksen järjestämisestä, tiedottaa Heinolan kaupunki verkkosivuillaan. Heinolan jääkiekkoliitosta saamien tietojen mukaan isäntäkaupungeista on määrä päättää vielä ennen tämän vuoden kisojen alkua. Tänä vuonna kisat pelataan Sveitsissä 20.-30. huhtikuuta, jossa kisapaikkakuntina toimivat Basel ja Porrentruy.

Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen uskoo Heinolan ja Lahden hakemuksen olevan vahvoilla kisapaikkakunnista päätettäessä.

– Meillä on maakunnassa vahvaa osaamista kansainvälisten tapahtumien järjestämisestä ja sijaintimme lähellä lentokenttää ja pääkaupunkiseutua on ihanteellinen kisaorganisaatiolle sekä osallistujille, Parkkonen sanoo tiedotteessa.

Sijainnin lisäksi myös Suomen Urheiluopisto Heinolan Vierumäellä on Parkkosen mukaan merkittävä lisäetu hakemuksessa. Vierumäellä toimii myös Kansainvälinen Jääkiekon Kehityskeskus.

– Vierumäkeä on mahdollisuus hyödyntää monin eri tavoin majoituksiin ja harjoitteluun niin kisojen aikana kuin myös niitä edeltävillä leireillä.

Heinola on toiminut kisaisäntänä kansainvälisen jääkiekkoliiton alaisissa turnauksissa aiemminkin. Vuonna 2001 Heinola järjesti yhdessä Lahden ja Helsingin kanssa poikien MM-kisat ja vuonna 2013 tyttöjen MM-kisat pelattiin kokonaisuudessaan Heinolassa.