Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puoli seitsemän vieraili kuvaamassa Heinolassa – aiheena Sari Siikanderin ohjaama kesäteatteri

YLE TV1:n suosittu asiaohjelma Puoli Seitsemän vieraili keskiviikkona Heinolassa.

Heinolan kaupungin tiedotteen mukaan tuotannon toi Heinolaan kesäteatterin tulevan kesän esityksen ohjaava näyttelijä-ohjaaja Sari Siikander, joka on menossa ohjelmaan vieraaksi 4. huhtikuuta.

Siikander halusi kesäteatteriteemaisen insertin kuvattavan juuri Heinolassa.

– Mietimme tuotannon kanssa käsiteltäviä teemoja ja sitä mitä töitä minulla on parhaillaan menossa ja totesin, että Heinolan kesäteatteri on minulle rakas työpaikka ja voisi olla mielenkiintoista lähestyä kesäteatteriaihetta kertomalla, mitä tässä vaiheessa kevättä on projektissa meneillään, Siikander kertoo.

Ohjelman tuottajat innostuivat Siikanderin ideasta heti.

– Harva tulee ajatelleeksi, että kesän alkaessa esitys ei vain sormia napsauttamalla ole valmis. On kiva päästä kertomaan ihmisille siitä, kuinka pitkä suunnitteluvaihe itse asiassa onkaan, ja mitä päätöksiä pitää tehdä, vaikka kesä ei ole lähimaillakaan, Siikander sanoo.

Kesäteatteri on lähetyksessä yksi kolmesta käsiteltävästä teemasta.

– Kesäteatterin lisäksi käsitellään Pohjoisen tähti -tv-sarjaa jossa olen näyttelemässä ja todennäköisesti Tanssien tähtiin Show’n ohjaamista. On jotenkin poikkeuksellista olla ohjaamassa esitystä, jossa ei ole sanoja, Siikander kokee.