Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Geopark-teemaviikoilla tutustutaan jääkauden muovaamaan geologiseen luontoon

Salpausselkä Geopark -alueella järjestetään touko–kesäkuun vaihteessa useita tapahtumia, joiden aikana alueen geologista luontoa tuodaan tutuksi eri puolilla Päijät-Hämettä. Luvassa on muun muassa opastettuja retkiä kansainvälisesti arvokkaisiin kohteisiin sekä musiikkielämyksiä luonnossa.

Tänä vuonna juhlisestaan erityisesti 30 vuotta täyttävää Päijänteen kansallispuistoa, joka on merkittävä osa Salpausselkä Geoparkia. Kansallispuisto perustettiin 1.6.1993 suojelemaan Päijänteen suurjärven saaristoluontoa.

Tapahtumat ovat osa eurooppalaisten Unesco Global Geopark -kohteiden yhteisiä teemaviikkoja.

Salpausselkä Bike Fest avaa pyöräilykesän 26.-27. toukokuuta. Päätapahtuma järjestetään lauantaina Camping Messilässä Hollolassa ja etkoja vietetään perjantaina Vierumäellä.

Heinolan kansallisen kaupunkipuiston jääkauden muovaamiin harjumaisemiin voi tutustua päiväkävelyllä lauantaina kello 12–13. Geopark-opas Tuija Kauppi kertoo, miten tutut harjut ja supat tai Jyrängönvirta ovat syntyneet ja mitä kaikkea Kymijoki on tuonut Heinolalle.

Päiväkävely alkaa pumppukaivolta Kaivokadun eteläpäästä Heinolan keskustasta. Noin 1,5 kilometrin mittainen reitti kulkee harjua pitkin Kirkkolammelle ja päättyy kirkon luo. Tapahtuman järjestää Heinolan kaupunki.

Sysmässä järjestetään kesäillan retki Päijätsaloon keskiviikkona 31. toukokuuta. Osallistujat lähtevät liikkeelle Sorolantie 28:n parkkipaikalta kello 17, josta matka jatkuu yhdessä kohti näköalatornia. Illan ohjelmassa on Susan Ahon musiikkiesitys, yhteislaulua sekä kuvauspiste Päijätsalon laella. Retkeilijöitä pyydetään ottamaan mukaan omat eväät. Tapahtuman järjestää Sysmän kunta.

Tervalepikon Torppien varttimaratonin toinen osa juostaan Sysmässä lauantaina 10. kesäkuuta. Yhteisöllinen juoksutapahtuma kokoaa juoksijoita Sysmään neljä kertaa vuodessa.

Muut teemaviikkojen tapahtumatiedot löytyvät Geopark-viikkojen nettisivuilta ja Facebook-sivulta. Tapahtumien järjestäjinä on kuntia, Metsähallituksen Luontopalvelut ja muita Salpausselkä Geoparkin yhteistyötahoja.

Useimmat tapahtumista ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, mutta osa on maksullisia, ja osaan on ilmoittauduttava etukäteen.