Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Remontin kutistama Heinolan tori voi laajeta tarvittaessa Torikadulle

Heinolan toriremontti alkoi maanantaina torin pysäköintialueen sulkemisella. Kunnostettava torialue rajataan teräsaidalla ja työmaaliikenne ohjataan torille Savontien puolelta, kertovat Heinolan kaupungin Business Heinola -verkkosivut..

Torikauppiaiden käyttöön jää alkuvaiheessa vain torin Torikadun puoleinen laita, mutta heille varataan mahdollisuus laajentaa tarvittaessa myyyntialuetts Torikadulle. Markkinapäivinä ja muina vilkkaina toripäivinä katu voidaan sulkea kokonaan Spotin kohdalta.

Toriurakka käynnistyy toukokuussa pintarakenteiden purulla ja kalusteiden poistolla. Kesäkuussa tehdään pysäköintialueen maanleikkaukset ja rakennetaan hulevesiviemärit.

Heinäkuussa ovat vuorossa pysäköintialueen asfaltointi ja kiveystöiden aloitus sekä Kauppakadun puoleisen lehmuskujan maanleikkaukset ja putkityöt. Elokuussa kivityöt laajenevat koko aidatulle alueelle ja kalusteiden ja valaistuksen asentaminen alkaa.

Kun pysäköintialue valmistuu, torikauppa siirtyy kunnostetulle alueelle torin Savontien puoleiselle laidalle.

Syyskuussa tehdään kesällä torikauppiaiden käytössä olleen alueen maanleikkaukset ja rakennekerrokset. Kivityöt jatkuvat koko alueella ja torille rakennetaan leikkipaikka. Lokakuussa on vuorossa uusien puiden istutus, marraskuussa kivitöiden viimeistely.

Toriremontin on määrä valmistua marraskuussa.