Suomen liikkuvin kunta -palkinto meni Helsinkiin, Heinolan joukkue valittiin Vuoden yleisöjoukkueeksi

Heinolalaiset pääsivät Urheilugaalan päälavalle pokkaamaan palkinnon, sillä Heinolassa jyrää -joukkue valittiin tapahtumassa Vuoden yleisöjoukkueeksi. Jyrki Pirkkalainen

Heinola oli näkyvästi esillä valtakunnallisessa Urheilugaalassa Hartwall Areenalla Helsingissä torstai-iltana. Kaupunki oli kolmen finalistin joukossa ehdolla Suomen liikkuvin kunta 2019 -palkinnon saajaksi. Urheilugaalan 300-jäsenisen raadin valinta voittajaksi oli kuitenkin lopulta Helsinki.

Heinolalaiset pääsivät kuitenkin Urheilugaalan päälavalle pokkaamaan palkinnon, sillä Heinolassa jyrää -joukkue valittiin tapahtumassa Vuoden yleisöjoukkueeksi.

Heinolan kaupunginjohtajan Jari Parkkosen mukaan finaalikolmikkoon pääseminen oli huomionosoitus Heinolassa tehdylle pitkäaikaiselle työlle.

– Taustalla on päättäjiä ja tekijöitä, urheiluseuroja ja yrityksiä, jotka ovat tehneet pyyteetöntä työtä heinolalaisten liikunnallisen elämäntavan eteen, Parkkonen sanoo.

– Heinola on aiemmin julistautunut ensimmäisenä Suomessa terveysliikuntakaupungiksi ja huomioitu työstään Euroopan tasolla. Tänä vuonna panostamme Heinolan oman ”Islannin mallin” käyttöönottoon. Haluamme jatkaa terveyden edistämisen kärkikuntana, hän lisää.

Heinolalaiset jännittivät kilpailun tulosta punaisella matolla Urheilugaalassa. Jyrki Pirkkalainen

Myös liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen pitää Heinolan ehdokkuutta erityisen arvokkaana. Hän haluaa kiittää yhteistyöstä kaupungin eri yksiköitä, Heinolan seuraväkeä, liikunta-alan yrittäjiä, seurakuntaa, kansalaisopistoa, Suomen urheiluopistoa ja Haaga-Heliaa.

– Toivottavasti yhteistyö liikunnan edistämisessä jatkuu näin hyvänä ja kehittyy entisestään tulevina vuosina, Kaikkonen sanoo.

Suomen liikkuvin kunta valittiin nyt kolmannen kerran. Ensimmäisellä kerralla tittelin sai Asikkala ja viime vuonna Oulu.

Kuntaliiton sekä opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijoiden valitsemassa vuoden 2019 finaalikolmikossa oli Heinolan ja Helsingin lisäksi Lieto. Tänä vuonna teemana oli kunnissa liikunnallisen elämäntavan edistämisessä tehty yhteistyö.

Keskustelu