Heinola Suomen liikkuvin kunta -finalistien joukkoon Urheilugaalassa

Urheilugaalan Suomen liikkuvin kunta -finalistien joukkoon valittu Heinola on ansioitunut erityisesti työikäisten kuntalaisten liikuttamisessa. Satu Katila

Heini Kuusela

Heinola on Urheilugaalan kolmen finalistin joukossa Suomen liikkuvin kunta -sarjassa.

Kuntaliiton sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijat ovat valinneet finaaliehdokkaat. Asiantuntijoiden mukaan valitut ehdokkaat ovat onnistuneet liikunnan avulla vahvistamaan esimerkillisesti paikkakuntansa vetovoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Kärkikolmikkoon nostetusta Heinolasta sanotaan Urheilugaalan nettisivuilla julkaistuissa perusteluissa, että liikunnalliset palvelut tavoittavat heinolalaiset vauvasta vaariin.

Liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkosen mukaan Heinolassa nähdään liikunnan rooli selkeänä hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä.

– Liikunnan itseisarvon lisäksi ymmärretään hyvin liikunnan vaikutus sosiaaliseen hyvinvointiin ja muun muassa yksinäisyyden vähentämiseen.

Kaikkonen sanoo, että työtä on lähdetty kehittämään vahvasti yhteisenä työnä. Sitä on tehty niin kaupungin eri yksiköiden kuin eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

– On hienoa nähdä, että eri toimijat haluavat tehdä yhteistä työtä liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Heinolassa liikunnallisen elämäntavan lisääminen pohjautuu strategiselle suunnitelmalle, jonka toteuttamiseksi tehdään yhteistyötä muiden Päijät-Hämeen kuntien kanssa.

Heinola on liikuntapalveluiden kehittäjien etujoukoissa Suomen kuntakentällä, ja se on ansioitunut erityisesti työikäisten kuntalaisten liikuttamisessa.

Päijäthämäläinen Asikkala valittiin Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi vuonna 2018.

Urheilugaalassa valitaan muun muassa vuoden urheiluseura sekä vuoden 2019 sykähdyttävin urheiluhetki. Urheilugaala järjestetään 16.1.2020 Hartwall Areenalla Helsingissä.

Kello 15.30 juttua päivitetty kauttaaltaan.

Keskustelu