Virtapiiri-kuoro palkittiin Heinola Love -konsertista

Konsertin konsepti sai heinolalaiset ajattelemaan läheisten merkitystä.

Virtapiiri-kuoron Heinola Love -konsertti pidettiin syyskuun alussa Heinolan kesäteatterilla. Armi Salonen

Taina Kivijärvi

Heinolalainen Virtapiiri-kuoro on saanut PaTe- eli Paras teko Heinolan hyväksi -palkinnon Heinola Love -konsertin järjestämisestä. Tunnustus luovutettiin kuoron edustajille torstaina.

Yleisöäänestyksessä Heinola Love -konsertille annettiin yli puolet äänistä.

Äänestäjät perustelivat konserttia sillä, että se toi Heinolaan yhteisöllisyyttä ja antoi tilaisuuden tuoda esiin myönteisiä asioita elämässä.

Heinola Love -konserttia kiiteltiin myös siitä, että se toi musiikin keinoin esille heinolalaisten elämänkokemuksia ja siten yhdisti heinolalaisia.

– Itse konsertti oli merkityksellinen elämys monelle, äänestyksen järjestäneen PaHe ry:n (Parempi Heinola) hallituksen sihteeri Sari Volanen kertoo.

Konsertin konsepti sai kuntalaiset miettimään elämänsä positiivisia puolia ja ajattelemaan läheisten ja ystävien merkitystä.

– Asukkaitten joukossa tapahtui paljon enemmän kuin mitä päätyi itse konserttiin, Volanen kertoo.

Palkinnon kävivät kuoron puolesta hakemassa kuoron johtaja Ulla Hakola-Renkosekä ohjaaja, tuottaja jaa koreografi Satu Nipuli.

Palkinnoksi kuoro sai Lyyti-jakkaran.

PaHe ry haluaa vuosittain nostaa esille positiivisia tekoja ja palkita tekijöitä. Ehdolle palkinnon saajiksi on asetettu tekoja, jotka lisäävät iloa, eloa ja yhteisöllisyyttä Heinolassa.

Tänä vuonna ehdolla olivat myös M/S Pyhäjärvi/Heinolan Laivaosakeyhtiö, Heinolan kaupungin kulttuuritoimen järjestämä Illallinen taivaan alla sekä Omaishoito Heinolassa.

Myös muita tekoja sai äänestää.

Paras teko Heinolan hyväksi -palkintoa on jaettu vuodesta 2013.

Aiemmat PaTe-palkinnot ovat menneet Niilot:D -kollektiiville, Paljain jaloin kaarisillalla -näytelmälle, Heinolan Iskulle, Tuukka Temoselle, vanhan kaivon kunnostajille ja YMCA Trainin centerille.

Keskustelu