Itä-Hämeen sisältö uudistuu maanantaista alkaen

Ajan tasalla -osasto loppuu, mutta lukijoille pyritään tarjoamaan aiempaa enemmän paikallisia kulttuurijuttuja. Myös kuntauutisointiin satsataan.

Sysmän yhteystoimittaja Sari Asikainen (edessä) ja Hartolan yhteystoimittaja Anna-Kaisa Kallio viimeistelemässä maanantain lehteä. Heini Kuusela

Itä-Häme uudistaa sisältöään ensi viikosta alkaen. Kaikkien muutosten keskiössä on lukija, ja etenkin lukijoiden aktivointi, Itä-Hämeen päätoimittaja Ari Viuhko kertoo.

– Haluamme tarjota lukijoille enemmän paikallista sisältöä, päätoimittaja kertoo muutosten taustoista.

Lukijoita on tullut toive etenkin paikallisen kulttuuritoiminnan laajemmasta huomioimisesta.

– Pieni toimitus ei kuitenkaan ehdi joka paikkaan, vaikka mielellämme paikallisesta kulttuurista uutisoimme. Siksi pyydämme, että esimerkiksi ennen näyttelyitä tai muita kulttuuritapahtumia järjestäjät lähettäisivät toimitukseen tapahtuman tiedot ja mahdollisesti myös kuvia uutisointia varten.

Kuvat ja tekstit ovat Viuhkon mukaan tervetulleita myös tapahtuman jälkeen.

Pienille kunnille yhteystoimittajat

Itä-Hämeen lukijat ovat tottuneet lukemaan suurimman osan lehden kulttuuriuutista ajan tasalla -osastolta. Maanantaista lähtien osastoa ei lehdestä kuitenkaan enää löydy. Kulttuuriuutiset siirtyvät uutissivuille, joita on lehdissä siis jatkossa kaksi enemmän.

Menopalsta siirtyy uutissivujen loppuun. Perhe- ja onnitteluilmoitukset sekä maanantaisin julkaistava ristikon ratkaisu löytyvät jatkossa lehden lopun pienten ilmoitusten joukosta. ja kuolinilmoitukset keskitetään lauantain lehtiin.

Itä-Häme vahvistaa myös kuntauutisointia. Vanhaan aluetoimittajamalliin ei siirrytä, mutta pienet kunnat saavat omat yhteystoimittajat, joihin kuntien asukkaat, virkamiehet, luottamushenkilöt kuin yrittäjätkin voivat olla yhteydessä ja kertoa juttuvinkkejä.

Hartolan yhteyshenkilönä toimii Anna-Kaisa Kallio, Joutsan ja Pertunmaan Anna Onali-Ovaska ja Sysmän Sari Asikainen.

– He eivät välttämättä tee kaikkia alueen juttuja, mutta heillä on päävastuu alueiden asioiden seuraamisessa.

Päätoimittaja toivoo, että lukijat vinkkaisivat toimitukselle etenkin henkilöhaastateltavia. Vaikka Heinolalla ei omaa yhteystoimittajaa olekaan, myös heinolalaisten juttuvinkit ovat toimitukselle edelleen tärkeitä – kuten myös iittiläisten.

Alueen ihmiset paremmin näkyville

Lehden henkilöjuttuihin on kuitenkin tulossa muutoksia.

Itä-Häme haluaa jatkossa kertoa enemmän siitä, mitä alueella tehdään ja tapahtuu juuri nyt. Siksi usein taaksepäin katsovat syntymäpäivähaastattelut jäävät uudistuksen myötä historiaan.

– Haluamme tarjota lukijoille juttuja eri-ikäisistä alueemme ihmisistä. Syntymäpäivähaastattelut ovat kattaneet alueen väestöstä vain toisen puolikkaan, päätoimittaja Viuhko perustelee muutosta.

Lukijoiden ääntä pyritään saamaan lehden sivuille entistä useammin myös verkkokyselyillä, jotka ovat keränneet runsaasti vastauksia.

Itä-Hämeen kansalaistoimittajana tunnetun Chiméne Bavardin siirryttyä Etelä-Suomen Sanomien toimittajaksi on jokainen Itä-Hämeen toimittaja ottanut vastuuta ennen kansalaistoimittajalle luontaisesti kuuluneista juttuaiheista.

– Teemme toki juttuvaihtoa ESS:n kanssa, mutta toivottavasti Itä-Hämettä koskevat yhteydenotot tulisivat suoraan meille, Viuhko toivoo.

Ensi viikosta lähtien muuttuvat myös Itä-Hämeen ilmestymispäivät. Uudet ilmestymispäivät ovat maanantai, tiistai, torstai, perjantai ja lauantai.

Itä-Hämeen asiakaspalvelun oli määrä siirtyä kolmen päivä aukioloon tällä viikolla, mutta postilakon vuoksi asiakaspalvelu on ollut avoinna Kirkkokadulla jokaisena arkipäivänä. Kun lakko päättyy, on asiakaspalvelu avoinna tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9–12 ja 13–15.

Juttuvinkit

Ota yhteyttä toimittajiin!

Itä-Hämeellä ei ole nimettyjä aluetoimittajia, mutta levikkialueen pienimmillä kunnilla on jatkossa omat yhteyshenkilöt, joihin lukijat voivat ottaa yhteyttä.

Hartolan yhteyshenkilö on toimittaja Anna-Kaisa Kallio (040 8214 222, anna-kaisa.kallio@itahame.fi).

Joutsan ja Pertunmaan yhteyshenkilö on toimittaja Anna Onali-Ovaska (044 7360 715, anna.onali-ovaska@itahame.fi).

Sysmän yhteyshenkilö on toimittaja Sari Asikainen (044 7360 461, sari.asikainen@itahame.fi).

Juttuvinkin voi lähettää myös sähköpostilla toimitukselle osoitteeseen toimitus@itahame.fi tai tällä lomakkeella .

Etusivulla nyt

 1. Moskovassa alkaa ulkonaliikkumiskielto
 2. Britannian näkymä synkkenee – paluu normaaliin voi kestää puoli vuotta
 3. Italian koronatartuntojen leviäminen näyttää hidastuvan – Espanjassa uusi ennätys
 4. Sää kylmenee koko maassa – lunta voi tulla Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa
 5. Uutissuomalainen: Keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita liikkumisrajoitusten kiristyksiin
 6. Liikkumisrajoitusten tiukennus jakaa puolueita – keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita kiristyksiin
 7. Saksan Hessenin osavaltion talousministeri on kuollut – koronakriisin kanssa paininut poliitikko löytyi junaradan varrelta
 8. Niinistö myönsi esittäneensä kriisiryhmän perustamista, Iltalehti oikoi omaa uutistaan
 9. Teppo Koskisen uutisanalyysi: Matka lähikauppaan voi pidentyä kymmenellä kilometrillä ja halkovarasto sijaita näköetäisyydellä mutta väärällä puolella rajaa - rajan sulkeminen teki elämästä vaikeaa tavalla, joka vaatii järeitä perusteluita
 10. Sisiliassa köyhät ihmiset yrittävät varastaa ruokaa kaupoista – Grönlannin pääkaupungissa kiellettiin viinan myynti
 11. Poliisi tarkisti yli 16 000 ajoneuvoa Uudenmaan-valvonnan ensimmäisenä päivänä – "Joukossa on ollut sellaisia, että vähän kuin kokeillaan"
 12. Kubrickin ja Lynchin elokuviin musiikkia tehnyt puolalainen säveltäjä kuoli
 13. Israelin hallitusneuvottelut lähellä ratkaisua
 14. Suomeen palaa tuhat matkustajaa päivässä – määrä vähenee kaiken aikaa
 15. 29.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 27 - epidemiatilanne ollut viikonloppuna rauhallinen

Näytä lisää