Liike Nyt julkisti eduskuntavaaliehdokkaitaan: Kuusela ehdolle Heinolasta

Heinolalainen kaupunginvaltuutettu Ville-Matti Kuusela on yksi Hämeestä eduskuntaan pyrkivistä Liike Nytin ehdokkaista.

Erno Laisi

Heinolalainen kaupunginvaltuutettu Ville-Matti Kuusela on yksi Hämeestä eduskuntaan pyrkivistä Liike Nytin ehdokkaista.

Kansanedustaja Hjallis Harkimon perustama Liike Nyt julkisti maanantaina ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa.

Hämeen vaalipiiristä ehdolle Kuuselan lisäksi lähtevät Asikkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Juri Nieminen, lahtelainen eläkeläinen Seppo Mustonen ja sähkövoimatekniikan mekaanikko, opiskelija Tommi Nurminen Hollolasta.

Kuusela on toisen kauden valtuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja. Lisäksi hän on Liike Nyt Heinolan valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Kotikunta-listalla äänivyöryn kevään 2017 kuntavaaleissa kerännyt Juri Nieminen on toiminut Asikkalan kunnanhallituksen puheenjohtajana kesästä 2017 saakka. Sitä ennen hän toimia Asikkalan kunnanjohtajana vuosina 2006–2016 ja Sulkavalla 2004–2006. Nieminen sanoo ilmoittaneensa itse mahdollisesta kiinnostuksestaan asettua ehdolle Liike Nytin riveistä.

Mustonen oli ehdolla keväällä 2017 perussuomalaisten listalla Lahdessa. Hän ei kuitenkaan tullut valituksi saatuaan 33 ääntä.

Kunkin Liike Nytin listalla ehdolla olevan tulee kerätä omasta vaalipiiristään 100 kannattajakorttia päästäkseen ehdolle.

Liike Nytin puheenjohtaja Harkimo on ehdolla Uudellamaalla. Liikkeen toinen näkyvä hahmo, ex-kansanedustaja Mikael Jungner ei ole ensimmäisten julkistettujen ehdokkaiden joukossa.

Yhteensä Liike Nyt julkisti maanantaina 48 ehdokasta. Ehdokkaita on kaikista Manner-Suomen vaalipiireistä Satakunnan ja Vaasan vaalipiirejä lukuun ottamatta.

Lisää ehdokkaita Liike Nyt aikoo julkistaa tammikuun lopulla.

Keskustelu