Sekä uusia että tuttuja nimiä Itä-Hämeen verokärjessä

Heini Kuusela

Päijät-Hämeen sadan suurituloisimman listalta löytyy kuusi heinolalaista.

Heinolalaisista eniten tuloja oli viime vuonna Mika Mäkelällä, jonka ansio- ja pääomatulot olivat 1 112 312 euroa. Tuloillaan Mäkelä ylsi 24. sijalle.

Heinolan toiseksi kovatuloisin oli reilun 971 000 euron tuloillaan Valon Kone oy:n toimitusjohtaja Simo Jutila, joka on kuulunut tulokärkeen jo useampana vuonna. Tuttu nimi on niin ikään apteekkari Airi Rouhiainen, jonka pääoma- ja ansiotulot olivat yhteensä noin 583 300 euroa.

Sadan listalle ylsivät myös Raimo Pohjalainen, Jukka Kinnunen sekä Arto Mussalo.

Sysmän kovatuloisimpiin kuuluvat muun muassa Mikko Saari, koneurakoitsija Tarmo Oksanen ja maanviljelijä Seppo Suvimäki.

Hartolassa yli sadantuhannen euron ansioille pääsivät Woodson oy:n toimitusjohtaja Pekka Carlson ja maanviljelijä Aarne Carlson. Lähelle pääsivät myös kuljetus- ja jätehuoltoalan yrittäjä Seppo Hynninen sekä K-H-Printin Anne Haajanen.

Heinolan uuden kaupunginjohtajan Jari Parkkosen tulot viime vuodelta olivat yhteensä reilut 223 490 euroa, joista ansiotuloa reilut 101 000 euroa. Palkkansa Parkkonen sai viime vuonna Päijät-Hämeen maakuntajohtajana.

Muista Itä-Hämeen alueen kunnanjohtajista toiseksi eniten tienasi jälleen Sysmän Marketta Kitkiöjoki, jonka yhteenlasketut tulot olivat noin 122 700 euroa. Pääomatuloa Kitkiöjoella oli tästä vajaat 32 000 euroa. Joutsan Harri Nissinen, Hartolan Merja Olenius ja Pertunmaan Juha Torniainen jäivät selvästi Parkkosen ja Kitkiöjoen taakse.

Päijät-Hämeen ja koko valtakunnan verotiedoista pääset lukemaan lisää juttuja täältä.

Etusivulla nyt

 1. Britannian näkymä synkkenee – paluu normaaliin voi kestää puoli vuotta
 2. Espanjan koronakuolemissa taas uusi ennätys – Kiinassa tartunna vähenevät
 3. Sää kylmenee koko maassa – lunta voi tulla Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa
 4. Uutissuomalainen: Keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita liikkumisrajoitusten kiristyksiin
 5. Liikkumisrajoitusten tiukennus jakaa puolueita – keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita kiristyksiin
 6. Saksan Hessenin osavaltion talousministeri on kuollut – koronakriisin kanssa paininut poliitikko löytyi junaradan varrelta
 7. Yle: Hallitus on perustamassa ministeriöiden valmiuspäälliköiden ryhmän koronakriisin vuoksi
 8. Teppo Koskisen uutisanalyysi: Matka lähikauppaan voi pidentyä kymmenellä kilometrillä ja halkovarasto sijaita näköetäisyydellä mutta väärällä puolella rajaa - rajan sulkeminen teki elämästä vaikeaa tavalla, joka vaatii järeitä perusteluita
 9. Sisiliassa köyhät ihmiset yrittävät varastaa ruokaa kaupoista – Grönlannin pääkaupungissa kiellettiin viinan myynti
 10. Poliisi tarkisti yli 16 000 ajoneuvoa Uudenmaan-valvonnan ensimmäisenä päivänä – "Joukossa on ollut sellaisia, että vähän kuin kokeillaan"
 11. Kubrickin ja Lynchin elokuviin musiikkia tehnyt puolalainen säveltäjä kuoli
 12. Israelin hallitusneuvottelut lähellä ratkaisua
 13. Suomeen palaa tuhat matkustajaa päivässä – määrä vähenee kaiken aikaa
 14. 29.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 27 - epidemiatilanne ollut viikonloppuna rauhallinen
 15. Koronavirukseen kuollut ainakin 11 ihmistä Suomessa, tehohoidossa yli 40, vahvistettuja tartuntoja 1 200

Näytä lisää